Πορτοκαλί έγινε ο ουρανός στο Σαν Φρανσίσκο

Εικόνες Blade Runner κάνουν τον γύρο του ίντερνετ, καθώς οι φονικές πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.
Πορτοκαλί έγινε ο ουρανός στο Σαν Φρανσίσκο
Πυρκαγιές άνευ προηγουμένου και εικόνες βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας αποτελούν ζοφερή πραγματικότητα για εκατομμύρια κατοίκους της δυτικής ακτής των ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, καθώς οι φονικές φωτιές έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

Οι πυρκαγιές εκτείνονται από την πολιτεία της Ουάσινγκτον, στα σύνορα με τον Καναδά, ως το Σαν Ντιέγκο στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας. Στο Όρεγκον έγιναν στάχτη 1.200.000 στρέμματα, ενώ μεγάλο μέρος τουλάχιστον πέντε κωμοπόλεων καταστράφηκε.

Στην Καλιφόρνια περισσότερες από 20 πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται, ενώ φέτος από τις φωτιές έχουν καταστραφεί περισσότερα από 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην πολιτεία, ρεκόρ από το 1987 οπότε διατηρούνται αρχεία.

Στο Σαν Φρανσίσκο οι κάτοικοι ξύπνησαν κάτω από έναν ουρανό πορτοκαλί και σκοτεινό λόγω του καπνού από τις πυρκαγιές που μαίνονται πιο βόρεια. Το μεσημέρι τα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν με αναμμένα τα φώτα.



Σχεδόν 1.000 πυροσβέστες μάχονται για να κατασβέσουν την Creek Fire στην περιοχή του Φρέσνο, η οποία έχει εξαπλωθεί σε μια έκταση 650.000 στρεμμάτων.

Πιο νότια, κοντά στο Λος Άντζελες, η Bobcat Fire έχει καταστρέψει περισσότερα από 45.000 στρέμματα γης και εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, σύμφωνα με τους πυροσβέστες της περιοχής.

Εντολή εκκένωσης έχει εκδοθεί για τους κατοίκους μιας περιοχής κοντά στο Σαν Ντιέγκο, όπου έχουν καταστραφεί σχεδόν 70.000 στρέμματα από την Valley Fire, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v