7 φορές που είναι εντάξει να πεις ψέματα

Ψέμα από ψέμα διαφέρει. Κι αυτά τα γλυκούλια, μικρά, αθώα ψεματάκια δεν θα βλάψουν κανέναν. Αρκεί να μην σου γίνει συνήθεια.
7 φορές που είναι εντάξει να πεις ψέματα
Δεν γίνεται να είμαστε ειλικρινείς όλη την ώρα. Οι άνθρωποι έχουν όλοι τα άγχη τους, τις ευαισθησίες τους και τις ζωές τους, και η βάρβαρη αλήθεια που σου ήρθε τώρα εσένα να ξεστομίσεις, είτε επειδή σου φάνηκε αστεία, είτε επειδή πιστεύεις πως «οι άνθρωποι πρέπει να τ’ ακούνε όπως είναι τα πράγματα» δεν θα βοηθήσει κανενός την μέρα να γίνει καλύτερη.

Συνεπώς, αυτές είναι επτά περιπτώσεις που είναι εντάξει να πεις ένα μικρό, αθώο ψεματάκι. Αρκεί μετά να μην σου γίνει συνήθεια.

Όταν θες να ακυρώσεις σχέδια
Μπορεί σχεδόν τελευταία στιγμή να αποφάσισες ότι δεν έχεις όρεξη ή ψυχικό σθένος να βγεις από το σπίτι. Αυτό δεν είναι ανάγκη να το πεις, επειδή οι φίλοι σου θα ανησυχήσουν. Οπότε, ναι, είναι εντελώς θεμιτό να πεις «Φτου, έκατσε κάτι με την δουλειά». Βέβαια, αν θες να ακυρώσεις πολύ κοντινό σου άτομο, ίσως και να ήταν καλύτερο να τους πεις για αυτή την ξαφνική κρίση τεμπελιάς – μπορεί να συμπάσχει, ή να θέλει να βοηθήσει.

Όταν σε ρωτάνε επίμονα πληροφορίες για εσένα
Και τι σπούδασες, και πού δουλεύεις, και το τηλεφωνάκι σου δεν μου το ‘δωσες. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία σε έναν άγνωστο. Στην χειρότερη, αν δώσεις ψεύτικο τηλέφωνο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εύχεσαι να μην σου κάνει αναπάντητη εκείνη την ώρα το άτομο που θες να αποφύγεις «για να έχεις τον αριθμό».

Όταν έχεις αργήσει σε ραντεβού
Αχ, αυτή η κίνηση… Είναι τόσο κακή και καταστρέφει ζωές σίγουρα περισσότερο από εκείνη την γάτα που έκατσες και χάιδευες δέκα λεπτά επειδή ήταν πανέμορφη και χαδιάρα, χωρίς να υπολογίζουμε τα είκοσι λεπτά που άργησες να ετοιμαστείς.

Όταν σε ρωτάνε τι κάνεις
Ξανά, αυτή δεν είναι πληροφορία που θα σου λέγαμε να κρύψεις από τα πολύ κοντινά σου άτομα, αλλά υπάρχει λόγος που η στάνταρ απάντηση στο «Τι κάνεις» είναι «Καλά». Είναι το πιο συνηθισμένο ψέμα και κανείς δεν πρόκειται να κάτσει να το αμφισβητήσει. Αν θες να πεις έξτρα πράγματα, θα τα πεις όταν νιώσεις έτοιμος.

Όταν ένα παιδί κάνει άβολες ερωτήσεις
Μερικές φορές ο μπαμπάς όντως αγαπάει πολύ την μαμά και αγκαλιάζονται και μετά έρχεται ο πελαργός, εντάξει; Είσαι πέντε, δεν έχεις δικαίωμα να γνωρίζεις περισσότερα, Γιωργάκη.

Όταν δοκιμάζεις την μαγειρική κάποιου άλλου
Αυτό δεν είναι εύκολο, επειδή είναι ένα πράγμα να πεις ψέμα με το στόμα σου, αλλά εντελώς άλλη πίστα να πεις αυτό το ψέμα ελέγχοντας τις εκφράσεις το προσώπου σου. Μην αναπνέεις, μεγάλες μπουκιές για να τελειώσει γρήγορα και κατάπινε ό,τι μπορείς αμάσητο. Στην τελική, μαγείρεψαν για εσένα, μην τους χαλάσεις την μέρα.

Όταν σου κάνουν ένα δώρο που αλήθεια δεν θέλεις
Ααααα τι ωραίο που είναι ευχαριστωπολύυυυ!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v