Κορυφώνεται απόψε η Πανσέληνος του Σεπτέμβρη

Απόψε το βράδυ θα κάνει την εμφάνισή της στον ουρανό η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, γνωστή και ως «Πανσέληνος του Καλαμποκιού».
Κορυφώνεται απόψε η Πανσέληνος του Σεπτέμβρη
Λίγες ώρες μένουν μέχρι να κορυφωθεί η Πανσέληνος του Σεπτέμβρη και το φεγγάρι ήδη φαίνεται πιο λαμπερό από ποτέ. Στις 20.10 ώρα Ελλάδας το εντυπωσιακό φαινόμενο θα φτάσει στην κορύφωσή σου, με τη Σελήνη να τοποθετείται ακριβώς απέναντι από τον ήλιο.

Πρόκειται για την ένατη από τις δεκατρείς πανσελήνους του έτους και είναι γνωστή στους αυτόχθονες της Αμερικής, ως «Πανσέληνος του Καλαμποκιού» (Corn Moon) ή του Κριθαριού (Barley). Οι ιθαγενείς έδιναν διαφορετικά ονόματα στην πανσέληνο κάθε μήνα, για να μπορούν να αντιλαμβάνονται την πάροδο των εποχών και να τις συνδυάζουν με τα σημαντικά γεγονότα.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος συνδυαζόταν με τη συγκομιδή και το αλώνισμα του καλαμποκιού, ενώ η αντίστοιχη ευρωπαϊκή ονομασία είναι το «Fruit Moon» ήτοι Πανσέληνος των Φρούτων, επειδή σηματοδοτεί την ωρίμανση και τη συγκομιδή των εποχιακών φρούτων.

Fun Fact: Στην κινέζικη κουλτούρα, σήμερα είναι η μέρα που τα φαντάσματα και τα πνεύματα των προγόνων επισκέπτονται τους εν ζωή συγγενείς τους. Μπρρρρρ…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v