Οι άχρηστες πληροφορίες που θα σου φτιάξουν τη μέρα

Το Weird History είναι η σελίδα που έψαχνες για να φας μια ολόκληρη μέρα διαβάζοντας μικρές, άχρηστες ιστορικές πληροφορίες.
Οι άχρηστες πληροφορίες που θα σου φτιάξουν τη μέρα
Η σελίδα Weird History μαζεύει σπαρταριστές ιστορικές στιγμές και πληροφορίες όπως «οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν αρχαιότεροι για τους Ρωμαίους απ’ όσο είναι οι Ρωμαίοι για εμάς». Λογικό να έχει περισσότερους από 145.000 followers στο Twitter. Και ο δημιουργός της, άλλωστε, δεν είναι κανένας τυχαίος: Λέγεται Andrew Rader και είναι mission manager στο SpaceX (ναι, του Ίλον Μασκ), συγγραφέας, σχεδιαστής παιχνιδιών, επιστήμονας από το ΜΙΤ και βέβαια λάτρης της Ιστορίας. Ιδού μερικά από τα διαμαντάκια που θα βρεις στο Twitter του Weird History, όπως τα συγκέντρωσε το Bored Panda

Όταν η ομοφυλοφιλία κατηγοριοποιήθηκε ως ασθένεια στη Σουηδία, οι Σουηδοί βρήκαν έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας: Τηλεφωνούσαν μαζικά στις δουλειές τους και δήλωναν ασθένεια, λέγοντας ότι δεν μπορούν να δουλέψουν επειδή «αισθάνονται γκέι».

Μπορεί η Ιαπωνία να ήταν με τους κακούς στον Β’ Παγκόσμιο, όμως ένα διπλωμάτης της, ο Chiune Sugihara, έσωσε 6.000 Εβραίους, παραβαίνοντας κρατικές εντολές και εκδίδοντας ιαπωνικές βίζες. Υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 άνθρωποι που ζουν σήμερα είναι απόγονοι των διασωθέντων του Sugihara.

Ζευγάρι Βρετανών το 2012 κάλεσε για πλάκα τη Βασίλισσα στο γάμο του. Κι εκείνη όντως πήγε.



Αυτό είναι ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο, του 1100 μ.Χ. Κι αυτές είναι οι πατημασιές της γάτας του γραφέα.



Ο Μαρκ Τουαίην κάποτε είπε: «Ο θεός δημιούργησε τον πόλεμο, για να μπορέσουν και οι Αμερικάνοι να μάθουν Γεωγραφία».

Οι συναγωνιστές του δεν άφησαν τον Βενιαμίν Φραγκλίνο να γράψει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, επειδή φοβούνταν πως θα έβρισκε τρόπο να βάλει αστεία στο κείμενο.

Αυτός είναι ο Τζόναθαν η χελώνα. Αριστερά, το 1902. Δεξιά, σήμερα.



Ο δημιουργός του PacMan και τα αρχικά του σχέδια.



Το αρχαιότερο «Προσοχή Σκύλος» που έχουμε βρει έξω από σπίτι, είναι περίπου 2000 ετών και βρίσκεται στην Πομπηία.



Και εδώ βλέπουμε την πρώτη εμφάνιση του Μάστερ Γιόντα, σε μεσαιωνικό κείμενο του 14ου αιώνα.



Κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης του 1720, το Βρετανικό Κοινοβούλιο συζήτησε στα σοβαρά την πρόταση να ριχτούν οι τραπεζίτες στον Τάμεση. Μέσα σε σακιά. Ραμμένα. Μέσα στα οποία θα υπήρχαν φίδια.

Φωτισμένα μπαλόνια απελευθερώνονται ένα-ένα στον ουρανό, και σχηματίζουν το Τείχος του Βερολίνου, στην 25η επέτειο από την πτώση του.



Οι πιλότοι της RAF ανέτρεπαν τις γερμανικές ιπτάμενες βόμβες με τα φτερά των αεροπλάνων τους, για να αλλάξουν την πορεία τους και να μην τις αφήσουν να πέσουν στο Λονδίνο.



Όταν χρειάστηκε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ το 1932, την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης, ο Γουίνστον Τσώρτσιλ έφερε μαζί του ιατρικό πιστοποιητικό που του επέτρεπε «απεριόριστη κατανάλωση αλκοόλ για λόγους υγείας».



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v