Σημάδια ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση

Αυτά είναι τα εννέα πιο συχνά σημάδια ότι χρειάζεσαι άμεσα μια… τονωτική ένεση στην αυτοπεποίθησή σου.
Σημάδια ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση
Η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι ένα πρόβλημα που πλήττει πολύ, πολύ, πολύ κόσμο. Και μερικές φορές δεν είναι πολύ εύκολο να συνειδητοποιήσεις πως έχεις πρόβλημα, καθώς οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

Αυτά είναι τα πιο συχνά σημάδια που θα σου δείξουν ότι η αυτοπεποίθησή σου χρειάζεται επειγόντως μια τονωτική ένεση.

Δυσκολεύεσαι να μιλήσεις για αυτά που χρειάζεσαι
Για αυτά που νιώθεις και για αυτά που θέλεις. Βάζεις πάντα μπροστά τα «θέλω» των άλλων, και δεν αφήνεις καθόλου χώρο για να βρεις το δικό σου πάθος και την δική σου φωνή.

Ζητάς συνέχεια συγγνώμη χωρίς λόγο
Και νιώθεις ενοχές για πράγματα που δεν είναι ευθύνη σου – ή έστω δεν είναι ακριβώς ευθύνη σου. Δεν γίνεται να φταις για όλα τα κακά του κόσμου. Και αν ζητάς όλη την ώρα συγγνώμη, ο κόσμος θα σε βλέπει σαν ένα μικρό, τρομαγμένο ποντικάκι.

Πας πάντα με τα νερά των άλλων
Είναι λες και δεν έχεις προσωπικές προτιμήσεις, αλλά επιλέγεις να συμβιβάζεσαι πάντα με αυτά που θέλουν οι άλλοι να κάνουν. Ή να κάνεις εσύ.

Πιστεύεις ότι δεν σου αξίζει να έχεις περισσότερα
Ή ότι δεν μπορείς εσύ να τα κατακτήσεις. Αυτό δεν είναι μια διαπίστωση που έχεις κάνει μετά από ώριμη σκέψη. Είναι ο εγκέφαλός σου να παίζει παιχνίδια μαζί σου.

Δεν μπορείς να κάνεις δικές σου επιλογές
Αλλά ακόμα κι αν το καταφέρεις, δεν τις στηρίζεις, επειδή θα προτιμούσες να ακολουθείς το πλάνο κάποιου άλλου.

Δεν έχεις αίσθηση ορίων
Πράγμα που σου γυρίζει μπούμερανγκ, καθώς είναι πολύ πιθανό να ξεπερνάς τα όριά σου στην προσπάθειά σου να γίνεις αρεστός ή να ικανοποιήσεις τους άλλους.

Πνίγεις τους άλλους με δώρα
Όχι αναγκαστικά επειδή τους αγαπάς τόσο πολύ, ούτε επειδή έχεις τόσα πολλά λεφτά στην άκρη για ξόδεμα. Το κάνεις επειδή κατά βάθος πιστεύεις πως αν δεν προσφέρεις και κάτι υλικό ως «αντάλλαγμα», η παρουσία σου δεν δικαιολογείται στον χώρο.

Φοβάσαι ότι οι άλλοι δεν θα σε αποδεχτούν
Μήπως συμβαίνει επειδή ο ίδιος δεν αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου;

Ο εσωτερικός σου μονόλογος δεν είναι και τόσο θετικός
Και αυτό ήταν ο ευγενικός τρόπος να σου πούμε ότι αν περνάς την μισή σου μέρα βρίζοντας και μειώνοντας τον εαυτό σου στο κεφάλι σου, ή έχοντας μια παράλληλη εκδοχή του εαυτού σου που σαν φωνή απ’ το υπερπέραν κρίνει όλες σου τις επιλογές με την δύναμη εφτά χιλιάδων μαμάδων… δεν θα πας πουθενά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v