Τι να κάνω μετά τις 12;

Τα μαγαζιά κλείνουν αυστηρά στις δώδεκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τελειώσουν έτσι απλά οι νύχτες μας…
Τι να κάνω μετά τις 12;
Ναι, εντάξει. Θα το πούμε από την αρχή για να το βγάλουμε απ’ την μέση: Αυτή η φάση με τα μπαρ που κλείνουν τα μεσάνυχτα μας έχει ξενερώσει. Κι εμάς, κι εσένα και όλους. Από την άλλη, καταλαβαίνουμε πως πρέπει να υπάρχουν μέτρα προστασίας, και, και, και… Αυτό δεν είναι κείμενο για να συζητήσουμε και να κρίνουμε τις πολιτικές προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αυτό είναι ένα κείμενο για να σου προτείνουμε κι άλλα πράγματα να κάνεις όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, το μπαρ κατεβάσει ρολά κι εσύ δεν έχεις όρεξη ακόμα να γίνεις κολοκύθα.

*Κάνε βόλτες. Τα μπαρ κλείνουν. Οι δρόμοι όχι. Μάζεψε την παρέα που έχετε βγει – ή το ραντεβού σου – και βγείτε στους δρόμους της πόλης, περάστε από στενάκια, αράξτε σε παγκάκια με χυμό (απαγορεύεται το αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα, είπαμε). Ή, έστω, βότκα σε μπουκαλάκι νερό. Αλλά δεν σου το προτείναμε εμείς.

*Γέμισε το ψυγείο σου αλκοόλια όσο είναι ακόμα μέρα έξω, και μόλις κλείσουν τα μπαρ, μεταφέρετε το πάρτι στο σπίτι σου. Ήσυχα, πάντα. Μην ξεχνάς πως έχεις γείτονες.

*Αν, πάλι, δεν έχεις γείτονες, ή έχεις κουλ γείτονες, ή (εναλλακτικά) μισείς τους γείτονές σου και πιστεύεις ότι αξίζουν αυτή την τιμωρία, μεταφέρετε το πάρτι στην ταράτσα ή το μπαλκόνι σου. Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε (όλοι μας), να πάμε κατευθείαν για δουλειά (ημίνεκροι).

*Πάμε παραλία; Είναι τέλεια ώρα για βραδινό μπάνιο. Ή για άραγμα στην άμμο με χυμούς, και όταν λέμε χυμούς εννοούμε σίγουρα χυμούς και όχι βότκα σε μπουκαλάκι νερό, που είναι μια τέλεια ιδέα που ξεκάθαρα δεν άκουσες από εμάς.

*Αν, πάλι, δεν παίζει παρέα και πάρτι και μάζωξη σε χώρο που δεν είναι μπαρ, τότε κάνε ένα throwback καραντίνας: Κάνε βιντεοκλήση με έναν φίλο σου και πιείτε τα online. Ναι, σίγουρα κάπως πιο μίζερο, γι’ αυτό δεν το βάλαμε πάνω-πάνω.

*Δες ταινίες. Ή σειρές. Ή παίξε βιντεοπαιχνίδια. Αυτό που κάνει, δηλαδή, κάθε άνθρωπος που δεν μπορεί να κοιμηθεί μετά τις δώδεκα. Εναλλακτικά…

*Κοιμήσου. Θα σου κάνει καλό.

*Αλήθεια το λέμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v