H σπάνια φωτογραφία της Αλίκης με τον Ανδρέα

Ανδρέας Παπανδρέου και Αλίκη Βουγιουκλάκη μαζί το 1993 στο Θέατρο Αθήναιον σε μια φωτογραφία που μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.
H σπάνια φωτογραφία της Αλίκης με τον Ανδρέα
Ξέγνοιαστες εποχές έφερε στο νου μια ανάρτηση στο Instagram από τον δημοσιογράφο Άρη Λουπάση. Πρόκειται για μια σπάνια φωτογραφία με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου από το μακρινό 1993.

Οι δυο τους απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό στο θερινό θέατρο «Αθήναιον» της οδού Πατησίων, όπου είχαν παρευρεθεί για την πρεμιέρα του αριστουργήματος του Μπρεχτ  «Η Όπερα της Πεντάρας».

Στη λεζάντα ο δημοσιογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«….την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Ζυλ Ντασέν, την μετάφραση ο συγγραφέας Παύλος Μάτεσις, τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας (δεύτερος σύζυγος της Μαλβίνας Κάραλη) και τις χορογραφίες ο γνωστός ηθοποιός -χορευτής Βαγγέλης Σειληνός. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Κώστας Καζάκος, Λάκης Λαζόπουλος, Καριοφυλλιά Καραμπέτη και Πέμυ Ζούνη, καθώς και ένα καστ εκλεκτών ηθοποιών σε δυνατές ερμηνείες. Ένα από τα ωραιότερα μουσικά έργα του Μπρεχτ με στοιχεία όπερας, όπου ο Ντασέν αποτυπώνει εκπληκτικά τον μυστηριώδη κόσμο των γκάνγκστερ και των διεφθαρμένων αστυνομικών στο ατμοσφαιρικό Λονδίνο της Βικτωριανής εποχής σε ένα σκηνικό υπερπαραγωγή, δημιουργώντας την παράσταση του καλοκαιριού… Στην πρεμιέρα της παράστασης του '93, ανάμεσα στους καλεσμένους παρευρίσκονται και η Αλίκη με τον Ανδρέα Παπανδρέου (φωτογραφία), ο οποίος τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς θα διατελέσει για τρίτη φορά στην πολιτική του ιστορία Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μετά από μια θερμή χειραψία μεταξύ τους κατευθύνονται στην πρώτη σειρά των επισήμων δίπλα στην Μελίνα με όλα τα φλας των φωτογράφων να είναι στραμμένα πάνω τους για να απαθανατίσουν αυτήν την συνάντηση…. Δύο μεγάλες προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και πολιτικής ζωής του τόπου πάνω από οποιεσδήποτε προσωπικές προτιμήσεις, οι οποίες σφράγισαν με την παρουσία τους το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα στην Ελλάδα».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aris Loupasis (@arisloupasis) on



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v