14+1 ιδέες για να κάνεις… τουρισμό στην πόλη

Ακόμα κι αν δεν έχει φτάσει η ώρα για διακοπές – ή κι αν δεν έρθει ποτέ – εσύ μπορείς να το ζήσεις τουρίστας ακόμα και μέσα στην Αθήνα.
14+1 ιδέες για να κάνεις… τουρισμό στην πόλη
Η Αθήνα, ευτυχώς, δεν θα σταματήσει ποτέ να έχει δεκάδες (εκατοντάδες; χιλιάδες;) όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις. Ακόμα και το καλοκαίρι. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν κατάφερες (για οποιονδήποτε λόγο) να κάνεις διακοπές και «ξέμεινες», όπως λέει ο κόσμος, μπορείς μια χαρά να περάσεις μερικές μέρες χαλάρωσης.

Και, όχι, δεν πάμε να σου πούμε ότι θα περάσεις εξίσου τέλεια με το να αράζεις όλη μέρα στην παραλία ενός νησιού. Απλώς σου προτείνουμε μερικές ιδέες για να μην σκεφτείς ποτέ ξανά την λέξη «ξέμεινα». Επειδή είναι μίζερη.

1. Διακοπές σημαίνει ότι δεν κοιμάσαι στο κρεβάτι σου. Που με την σειρά του σημαίνει πως μπορείς ένα βράδυ να κλείσεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο, να σκεφτείς ότι είσαι αλλού και να ξυπνήσεις για να βρεις μπουφέ με πρωινό να σε περιμένει. Κι εσύ να μην χρειάζεται να φτιάξεις ούτε τον καφέ σου.

2. Πήγαινε δες μια παράσταση ή μια συναυλία – η καραντίνα έληξε και μπορεί να είναι καλοκαίρι, αλλά συμβαίνουν υπέροχα υπαίθρια events. Όπως για παράδειγμα το Long Beach Festival

3. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες μασάζ; Επειδή αν είναι να κάνεις τις διακοπές σου στην πόλη, ένα μίνι-σπα ίσως να το χρειάζεσαι.

4. Εδώ είναι μια καλή στιγμή να θυμίσουμε πως η Αθήνα έχει την Πάρνηθα, που είναι τέλειο βουνό για camping.

5. Και πως επίσης έχει λίμνη. Για την οποία μπορείς να διαβάσεις τα πάντα εδώ.

6. Εξερεύνησε μια γειτονιά της πόλης που βρίσκεται εντελώς στην αντίθετη πλευρά απ’ όπου μένεις εσύ. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να ανακαλύψεις.

7. Για την ακρίβεια, μπορείς να ανακαλύψεις κανένα νέο μπαράκι, και από εκεί που δεν το περιμένεις να αποκτήσεις το νέο σου στέκι. Γενικά, θα σου προτείνουμε στις «διακοπές» σου να επισκεφτείς τουλάχιστον δυο-τρία μπαράκια της πόλης που δεν είχες πάει ποτέ.

8. Και, προφανώς, θα σου προτείνουμε να το κάνεις αυτό ολομόναχος, και να κάνεις ακριβώς ό,τι θα έκανες σε ανάλογη φάση σε μπαρ νησιού: Φλέρταρε ξεδιάντροπα με ό,τι βρεις μπροστά σου.

9. Και δεν χρειάζεται να το κάνεις μόνο τα βράδια αυτό. Εσύ πίνεις μόνο τα βράδια αλκοόλ στις διακοπές σου;

10. Το shopping therapy είναι πάντα κάτι που μπορείς να κάνεις ως τουρίστας. Το μικρό μυστικό είναι πως μπορείς να το κάνεις και στην πόλη σου, με τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία σου.

11. Ζήστο φουλ τουρίστας στο Instagram. Βγάλε stories, ανακάλυψε ωραίες γωνιές για φωτογραφία στην πόλη και vlog-αρε τις βόλτες σου με ξεκαρδιστικό τρόπο για τους followers σου.

12. Πάρε την πετσέτα σου και πήγαινε σε κάποια παραλία της Αθήνας που δεν έχεις επισκεφτεί ξανά. Πάρε εδώ μια ιδέα για το πώς θα φτάσεις σε μερικές από αυτές χρησιμοποιώντας τα μέσα.

13. Επισκέψου ένα μουσείο ή μια έκθεση τέχνης, επειδή πάμε στοίχημα ότι στην καθημερινή σου ζωή αυτά τα δύο βρίσκονται σταθερά στην κατηγορία «Θέλω πάρα πολύ, αλλά…» Τώρα είσαι διακοπές, δεν έχει άλλα αλλά.

14. Πήγαινε απλά μια βόλτα στο απόλυτο κέντρου τουρισμού της Αθήνας - την Πλάκα, ντε - και αφέσου στο πλήθος από κόσμο που περπατά πάνω-κάτω, κοιτά με περιέργεια τα παλιά κτίρια και βγάζει φωτογραφίες. Πότε ήταν η τελευταία φορά, αλήθεια, που είδες την πόλη σου με το βλέμμα ενός ξένου;

15. Κλείσε το κινητό σου. Δεν θες να σε ενοχλήσει κανένας, άλλωστε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v