Τέρμα (για φέτος) τα πανηγύρια;

Τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου απαγορεύονται τα πανηγύρια, στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.
Τέρμα (για φέτος) τα πανηγύρια;
Την απαγόρευση των πανηγυριών και των λοιπών μαζικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα τουλάχιστον μέχρι τις 31 Ιουλίου αποφάσισαν σε σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Στα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνεται επίσης η εντατικοποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, με έμφαση στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, που είναι πύλη εισόδου για επισκέπτες από τη Βουλγαρία αλλά και από τη Σερβία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 11η Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας 67.797 τεστ, εκ των οποίων τα 218 ήταν θετικά –ποσοστό μόλις 0,35%. Όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια στον Προμαχώνα, από ό,τι για παράδειγμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τέστ που υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι επιθυμούν να εισέρθουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση επίδειξης πλαστού εγγράφου, θα επιβάλλονται φυσικά οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Επίσης, ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη, το Σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή.

Στις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι πτήσεις προς Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, και στις 22 Ιουλίου από την Σουηδία. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Iatronet.gr


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v