Μπογδάνος εναντίον Netflix: "Εργαλείο νεομαρξιστικής προπαγάνδας"

Μια άποψη που σίγουρα προκαλεί περισσότερες ερωτήσεις από αυτές που απαντά εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Μπογδάνος εναντίον Netflix: Εργαλείο νεομαρξιστικής προπαγάνδας

Δεν μας είναι ασυνήθιστο να ακούμε άτομα από την ελληνική πολιτική σκηνή να κάνουν δηλώσεις που προκαλούν απορία, αλλά η τελευταία δήλωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μάς δημιούργησε αληθινή απορία.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του τηλεοπτικού σταθμού «Alert TV», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο Netflix ως εργαλείο νεομαρξιστικής προπαγάνδας, ξεκινώντας ως σχολιασμό σε μία πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη-- η οποία είχε προτείνει να στείλουμε από μερικές οικογένειες μεταναστών σε ελληνικά χωριά, για να γίνει πιο εύκολη η προσαρμογή τους στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που βλέπει φανατικά ("binge-watching", όπως το λένε οι νεολαίοι, αλλά και εκείνος) Netflix, παρατήρησε ότι αυτή η ιδέα ήταν κλεμμένη από ταινία της πλατφόρμας, και μετά άρχισε να απαριθμεί πόσες ταινίες και σειρές υπάρχουν στην πλατφόρμα σχετικά με μετανάστευση, κριτική του καπιταλιστικού συστήματος, Black Lives Matter και πρακτικά κάθε άλλο ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Έτσι, το Netflix φαίνεται να βρίσκεται μεταξύ... δύο πυρών, αφού δεν λείπουν οι αιτιάσεις περί του ότι το το ολοένα και περισσότερο υλικό του που απευθύνεται σε περιθωριοποιημένες ομάδες, βρίσκεται εκεί για να τσεκάρει κάποιου είδους "κουτάκια", και πως το κίνητρο δεν είναι η ανάδειξη διαφορετικών φωνών και ιστοριών, αλλά το κέρδος μέσα από το οργισμένο κοινωνικά πνεύμα της εποχής.

Βέβαια, μέχρι τώρα, η γραμμή που υποστηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μοιάζει μειοψηφούσα, αλλά τώρα που έριξε την ιδέα - ποιος ξέρει; - μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους "δεξιό μποϋκοτάζ" στον διάσημο παραγωγό και πάροχο περιεχομένου.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v