Μύστης, Εμπ1 και Νε τι: Τι σημαίνουν ρε παιδιά;

Βρίσκεσαι… χαομένος στις ακατανόητες εκφράσεις που διαβάζεις στα Ίντερνετς; Είμαστε εδώ για να σου μάθουμε τα βασικά.
Μύστης, Εμπ1 και Νε τι: Τι σημαίνουν ρε παιδιά;
Η σλανγκ του Ίντερνετ εξελίσσεται και ανανεώνεται διαρκώς, άρα είναι λογικό κάποια στιγμή να χάνεται η μπάλα με τις δεκάδες εκφράσεις και ακρωνύμια που κυκλοφορούν.

Δες παρακάτω την εξήγηση μερικών από αυτά.

Εμπ1 ή Έμπαινα

Σύμφωνα με το Slang.gr, πρόκειται για μια συντόμευση του «έμπαινα» ήτοι «Σκέφτομαι με ιδιαίτερα θετικό τόνο το ενδεχόμενο να συνευρεθώ σεξουαλικά μαζί σου παρά τα όποια ελαττώματά σου». Για παράδειγμα, «ωραία κοπέλα το Μαράκι κι ας είναι λίγο χαζή, Εμπ1». 

Γτχμ

Συντομογραφία της βλάσφημης έκφρασης «Γ*** τον Χριστό Μου». Μπαίνει συνήθως στο τέλος μιας φράσης για να εκφράσει αγανάκτηση. Π.χ. «τι μέρος είναι αυτό που μας έφερες ρε Τάκη Γτχμ;!».

Μύστης

Προσωνύμιο για άνδρες στο στιλ του "φίλος", που έγινε δημοφιλές μέσα από την ομάδα ΤΣΙΛΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ και γράφεται συνήθως με κεφαλαία, όπως και η όλη φράση που το συνοδεύει. Για παράδειγμα «ΜΥΣΤΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ;»

Κρίντζυ ή Κριντζιά

Σύμφωνα με το Slang.gr, καθετί που μας κάνει να νιώθουμε άβολα ή αμήχανα και μας προκαλεί έντονη αποστροφή σε σημείο να αναφωνήσουμε «Κιμ, πάτα το κουμπί» ή «πονέσαν τα ματάκια μου». Για παράδειγμα «ρε συ είδες αυτήν τη βήγκαν φεμινίστρια που έκανε έρωτα με πέυκο; - Άσε ρε συ, τι κρίντζυ πράμα ήταν αυτό; Πέταξα ταμπάσκο στον οφθαλμό για να το ξε-δω».

Κιμ, πάτα το κουμπί

Και μιας και το αναφέραμε πιο πάνω, η συγκεκριμένη φράση δηλώνει πως με βάση ένα γεγονός που έγινε ή κάτι που γράφτηκε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα, οπότε ας πατήσει καλύτερα ο Κιμ της Κορέας το κουμπί να τελειώνουμε με αυτόν τον κόσμο.

Νε τι

Όπως λέει το slang.gr, επιτηδευμένα ανορθόγραφη ιντερνετική φράση (αντί για «ναι, τι;») που σημαίνει «Λοιπόν, τί θέλεις να πεις με αυτό;». Τη χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δείξουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ή διαφωνούμε με μια τοποθέτηση ή ένα σχόλιο που διαβάσαμε. Π.χ. «Είδες το σχόλιο του Αντώνη στη φωτογραφία της πρώην του; – Ε, ναι το είδα χθες, ΝΕ ΤΙ;»

RTMS

Χιουμοριστικό/προσβλητικό ακρωνύμιο σε γραπτό κυρίως λόγο που μεταφράζεται ως Ρώτα Τη Μάνα Σου. «Πώς περάσατε χθες; Καλά ήταν; - Ναι αμέ, RTMS».

Βασικιά

Σύμφωνα με το slang.gr να κάνεις ό,τι όλος ο κόσμος, να φοράς ό,τι και όλος ο κόσμος και γενικά να μην είσαι δυναμική γυναίκα, αλλά μια «ταπεινή». «Την είδες την νέα κοπέλα του Μάριου; - Ναι μωρέ, άσε με τώρα με τη βασικιά, είδες τι φορούσε;».

Πολύ φίλος μου

Φράση ταύτισης απόψεων αλλά και γενικότερης συμπάθειας προς κάποιον/α. Για παράδειγμα, «είδες τι είπε στη συνέντευξή του ο Τρίερ; Τον ρωτήσαν πως νιώθει για τη ζωή και απάντησε πως είναι πολύ χαρούμενος αφού παίρνει Πρόζακ, πολύ φίλος μου!».

 Ήρεμα το λέω/ ρωτάω

Σύμφωνα με αυτή τη σελίδα,  κλεισεδιάρικος επίλογος στο τέλος μιας, συνήθως επικριτικής πρότασης, ώστε ο ομιλών, ή ο γράφων, δηλώνοντας ΗΡΕΜΟΣ ενώ (υποτίθεται) ότι βρίσκεται σε βρασμό ψυχής, να δώσει έμφαση στην κριτική ή την χλεύη. «Δηλαδή είναι αυτές δηλώσεις ανθρώπου με πτυχίο; Ήρεμα ρωτάω».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v