Αγιασμός με… νεροπίστολο από ιερέα στις ΗΠΑ

70χρονος ιερέας στο Ντητρόιτ των ΗΠΑ βρήκε (σούπερ ευφάνταστο) τρόπο να ευλογήσει το ποίμνιό του, τηρώντας ταυτόχρονα τις κοινωνικές αποστάσεις.
Αγιασμός με… νεροπίστολο από ιερέα στις ΗΠΑ
Ρωμαιοκαθολικός ιερέας στο Ντητρόιτ των ΗΠΑ βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να τηρήσει την κοινωνική αποστασιοποίηση, ευλογώντας ταυτόχρονα με αγιασμό το ποίμνιό του. Σύμμαχος πολύτιμος στη μάχη του αυτή, στάθηκε ένα… νεροπίστολο.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media από την εκκλησία του Αγίου Αμβροσίου δείχνουν τον ιερέα Τίμοθι Πελκ να ψεκάζει αγιασμό, φορώντας γάντια, μάσκα και προστατευτικό προσώπου, τα αυτοκίνητα που σταματούσαν μπροστά στα σκαλιά της εκκλησίας.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το Πάσχα, έγιναν όμως viral στα social media τις τελευταίες μέρες, πυροδοτώντας ένα κύμα από ξεκαρδιστικά memes που μπορείς να δεις εδώ

Ο 70χρονος ιερέας είπε στο BuzzFeed News πως ανησύχησε λιγάκι για το πώς θα μπορούσε να αντιδράσει το Βατικανό όταν οι φωτογραφίες παρακυκλοφόρησαν στο ίντερνετ. «Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μου, πρόσθεσε, σημειώνοντας επίσης πως η εκκλησία και η κοινότητα γύρω της έχουν πάρει σοβαρά την πανδημία. Οι ενορίτες έδεσαν στα δέντρα της εκκλησίας μία μπλε κορδέλα για κάθε θύμα του κορωνοϊού στο Μίσιγκαν. Αυτό το νούμερο τώρα πλησιάζει τους 5.000 ανθρώπους.

Πηγή: Guardian 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v