Η νέα Ομόνοια ανοίγει σήμερα για το κοινό!

Το εμβληματικό σιντριβάνι της Ομόνοιας επέστρεψε, και σήμερα το βράδυ φωταγωγείται για να παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.
Η νέα Ομόνοια ανοίγει σήμερα για το κοινό!
Θυμάσαι εκείνες τις μέρες, δύο ζωές πίσω, λίγο πριν την πανδημία, που όλο κι όλο μας το πρόβλημα ήταν οι ιντερνετικοί καυγάδες για το αν μας αρέσει ή δε μας αρέσει η ανάπλαση της Ομόνοιας; Ωραίες εποχές.

Να λοιπόν που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, και μια ολοκαίνουρια πλατεία Ομόνοιας παραδίδεται απόψε, Πέμπτη 14 Μαΐου, σε μια μετα-καραντινιασμένη Αθήνα που ίσως, λέμε ίσως, να τη βλέπει πια με άλλο μάτι.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλατεία ανακατασκευάστηκε ριζικά με χορηγίες ιδιωτών, αποκτώντας και πάλι το εμβληματικό της σιντριβάνι, το οποίο έχει τώρα διάμετρο τριάντα μέτρων. Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά λόγω της καραντίνας δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες.

Ήδη από το πρωί, τα προστατευτικά έχουν απομακρυνθεί από το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας και συνεργεία του δήμου προβαίνουν στον καθαρισμό της. Το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργήσει φωταγωγημένο και το σιντριβάνι.

Δείτε το βίντεο από τις πυρετώδεις ετοιμασίες και τον καθαρισμό της πλατείας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 14/5.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v