Τα παιδιά μπορούν… να αλλάξουν τον κόσμο

Η Αλεξάνδρα και η Ειρήνη είναι δυο 11χρονα κορίτσια από την Αθήνα που στηρίζουν μέσα από το blog τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Τα παιδιά μπορούν… να αλλάξουν τον κόσμο
Μην ακούς τους απαισιόδοξους, φυσικά και αλλάζει ο κόσμος. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, με κάθε μικρή, τόση δα πράξη, με κάθε παιδί που αποφασίζει πως θέλει με κάποιο τρόπο να βοηθήσει. Η Αλεξάνδρα και η Ειρήνη είναι δύο τέτοια παιδιά. Μαθήτριες και οι δύο της Πέμπτης Δημοτικού, έφτιαξαν τις μέρες της καραντίνας ένα υπέροχο blog για να στηρίξουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Και το όνομα αυτού; Τα Παιδιά Μπορούν.

Φυσικά και μπορούν. Η πρώτη τους καμπάνια στο GoFundMe για την στήριξη του Άλλου Άνθρωπου, που μαγειρεύει και προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όποιον το χρειάζεται, έχει ήδη συγκεντρώσει 900€ μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Αν δεν τον έχεις ακουστά, ο Άλλος Άνθρωπος είναι η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011. Μέσω της κοινωνικής κουζίνας, η ομάδα μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες 3.000 Αθηναίων. Η δράση έχει πλέον επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και έχει στηριχτεί από παρόμοιες ομάδες του εξωτερικού. Από το 2015 λειτουργεί χώρος 230 τ.μ. στο Μεταξουργείο ως αποθήκη για τρόφιμα και Κέντρο Ημέρας.

Στο blog των κοριτσιών θα βρεις και άλλους τρόπους να βοηθήσεις την οργάνωση –με τρόφιμα, για παράδειγμα, ή με εθελοντική εργασία.

Στις σελίδες τους στο Facebook και στο Instagram η Ειρήνη και η Αλεξάνδρα ανεβάζουν ζωγραφιές, μοιράζονται μαζί μας σκέψεις και ευχές, και μας συστήνουν οργανώσεις σαν τον Άλλο Άνθρωπο, το σπουδαίο έργο των οποίων αξίζει την υποστήριξη όλων μας.

Τα δύο κορίτσια μας δείχνουν τον δρόμο, και μας δίνουν το παράδειγμα, βάζοντας 100€ από το χαρτζιλίκι τους για την ενίσχυση του Άλλου Άνθρωπου.

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Γιατί ο κόσμος αλλάζει ένα παιδικό βήμα τη φορά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v