Σούπερ ιδέες για να απολαύσεις την χαλάρωση των μέτρων

Χωρίς να το παρακάνουμε, χωρίς υπερβολές, αλλά και πάλι με περίσσια χαρά, σχεδιάζουμε πώς θα περάσουμε τις πρώτες μέρες (σχετικής) ελευθερίας.
Σούπερ ιδέες για να απολαύσεις την χαλάρωση των μέτρων
Εντάξει, δεν περιμέναμε να γυρίσουν όλα πίσω στο φυσιολογικό με το που έληγε η καραντίνα. Σίγουρα, έχουμε καιρό ακόμα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα αυτό, σίγουρα θα περάσουν ακόμα μερικοί μήνες τουλάχιστον μέχρι να πούμε ότι νιώθουμε ξανά αληθινά ελεύθεροι, αλλά...

Αλλά τέλειωσε η καραντίνα! Και αν αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να σε κάνει να χαρείς, τότε δεν ξέρουμε τι να πούμε. Και μόνο το γεγονός ότι μπορούμε να βγούμε από το σπίτι χωρίς να στέλνουμε μήνυμα – μία πράξη που χτυπούσε εφηβικό συναγερμό στο κεφάλι ακόμα και των πιο ηλικιωμένων – είναι αρκετό για να χαμογελάσουμε. Και για να κάνουμε μερικά σχέδια για το πώς θα περάσουμε τις πρώτες ημέρες της χαλάρωσης των μέτρων.

*Τέρμα πια οι βιντεοκλήσεις! Παίρνουμε τους φίλους μας τηλέφωνο, κανονίζουμε να βρεθούμε στο γνωστό μας σημείο και τρέχουμε. Όποιο κι αν είναι αυτό το γνωστό σημείο. Μπορείς να πας όπου θες, όχι μόνο εκατό-διακόσια μέτρα από το σπίτι σου.

*Και για να επεκταθούμε. Καλοκαίρι έρχεται. Ο καιρός έχει φτιάξει. Εντάξει, μαγιό μπορεί να μην βάλουμε ακόμα – εσύ βάλε, αν είσαι πιο τολμηρός – αλλά μια βόλτα κάπου που να βλέπουμε την θάλασσα την έχει λαχταρήσει η ψυχή μας.

*Κι αν δεν παίζουν μπαρ, μην ανησυχείς. Είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για περιπτερόμπυρα και άραγμα σε πλατείες, σε παγκάκια και σε πεζούλια. Και αν δεν είσαι άτομο που το συνηθίζει αυτό, σου λέμε απλά ότι δεν ξέρεις τι χάνεις. Γίνε πάλι λίγο φοιτητής.

*Πικ νικ. Δεν γινόταν να μην αναφέρουμε το πικ νικ. Κάθε φορά που μπορούμε να μιλήσουμε για πικ νικ θα το κάνουμε, επειδή πιστεύουμε σοβαρά ότι ένας πλανήτης με περισσότερα πικ νικ θα είναι ένας πιο ειρηνικός πλανήτης.

*Θα συνεχίσουμε στο κλίμα της φρενίτιδας με το τρέξιμο, επειδή μιας και αναγκαστήκαμε να το κάνουμε, συνειδητοποιήσαμε ότι εκτός από γυμναστική είναι και μια πολύ όμορφα συμβολική διαδικασία, σαν να τρέχεις από τα προβλήματά σου ένα πράγμα, και αν μη τι άλλο είμαστε ενθουσιασμένοι να το κάνουμε και με παρέα τώρα.

*Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η άρση των μέτρων στους δρόμους θα οδηγήσει και σε άρση μέτρων στα κρεβάτια, και ενώ συμφωνούμε απόλυτα, να θυμίσουμε ότι γενικά το σεξ δεν είναι και ό,τι πιο ασφαλές αυτή τη στιγμή. Εκτός κι αν κάνετε μίνι συνέντευξη ο ένας στον άλλο στο πρώτο ραντεβού για το ιστορικό των διαπροσωπικών σας σχέσεων τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Το οποίο, τώρα που το σκεφτόμαστε, θα κάνει μετά πολύ πιο εύκολη την κουβέντα για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Ναι, έχουμε τόσο καλή διάθεση που τελείωσε η καραντίνα, που ακόμα και απ’ αυτό βγάλαμε κάτι θετικό.

*Θα αδειάζουμε τα απογεύματά μας και θα περπατάμε χωρίς περιορισμούς, χωρικούς και χρονικούς, στα αγαπημένα μας σημεία της πόλης. Σε πεζόδρομους και σε στενάκια, από γειτονιά σε γειτονιά, δεν θα αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή της πόλης χωρίς να την εξερευνήσουμε ξανά, χωρίς να θυμηθούμε κάθε της γωνιά και χωρίς να σκεφτούμε ότι – ευτυχώς – κάποιες σταθερές στην ζωή μας δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ.

*Θα πάμε να πάρουμε ένα σουβλάκι take away και θα το φάμε στον δρόμο. Έτσι, για το γαμώτο.

*Εφόσον ισχύουν ακόμα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, νομίζουμε ότι κάποια στιγμή η ανάγκη μας για ανθρώπινη επαφή θα μας οδηγήσει όλους στις μεγάλες πλατείες, παραταγμένοι με δύο μέτρα απόσταση, σαν τους πήλινους στρατιώτες, απλά να χαιρόμαστε με την ανθρώπινη παρουσία κοντά μας.

*Δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια κατά πόσο νιώθουμε έτοιμοι να καλέσουμε κόσμο στο σπίτι μας για να αράξουμε – και δεν θέλουμε και τόσο πολύ, τι να κάτσουμε να κάνουμε στο σπίτι; – αλλά ένα ταράτσα πάρτι με μικρή και εκλεκτή παρέα ακούγεται τέλειο.

*Το ίδιο ισχύει και για αυλές, και για μπαλκόνια. Εντάξει, μεγάλα μπαλκόνια, είπαμε πρέπει να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας.

*Και μιλώντας για αυλές, αν διαβάζεις in2life αρκετό καιρό, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ο εγκέφαλός σου να έχει δημιουργήσει μια παβλοφική σχεδόν σύνδεση αυτής της λέξης με την λέξη «μεζεδάκια». Και αυτό που λέμε είναι ότι θ’ αρχίσουμε να φτιάχνουμε κεφτεδάκια και λουκάνικα, και ελπίζουμε οι φίλοι μας να φέρουν τα τσίπουρα.

*Για την ακρίβεια, το καλό που τους θέλουμε να φέρουν τα τσίπουρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v