Κοινωνική αποστασιοποίηση και τοξικοί φίλοι...

Η καραντίνα έβγαλε σε μερικούς ανθρώπους τον χειρότερό τους εαυτό, κι εσύ συνειδητοποίησες ότι μάλλον δεν τους θες για φίλους; Ναι, ακούγεται λογικό.
Κοινωνική αποστασιοποίηση και τοξικοί φίλοι...
Μέσα στην καραντίνα, πολλοί άνθρωποι δεν άντεξαν και ξέσπασαν. Και έβγαλαν προς τα έξω τον κακό τους εαυτό. «Κι αν αυτός ο κακός εαυτός είναι ο αληθινός εαυτός;», σε ακούμε να ρωτάς. Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα μπορούμε να σου φτιάξουμε μια λίστα με τους έξι πιο τοξικούς φίλους που ανακάλυψες ότι έχεις στην καραντίνα. Εκείνους τους τύπους που, όχι, δεν ανυπομονείς και τόσο να δεις μόλις βγούμε όλοι από τα σπίτια μας.

1. Τον τύπο που αγνοούσε την καραντίνα εντελώς
Συνέχισε να σου στέλνει για να βγαίνετε και δήλωνε περήφανα ότι δεν έχει σταματήσει να βγαίνει από το σπίτι, να βγαίνει ραντεβού, να βγαίνει σε πλατείες, σε μετρό και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο καλό θα ήταν να μην πηγαίνουμε αυτές τις μέρες. Μπόνους πόντοι αν πήγαινε να σου το γυρίσει λέγοντάς σε πρόβατο που ακολουθείς τις οδηγίες των γιατρών.

2. Τον τύπο που έχει να σου μιλήσει από την αρχή της καραντίνας
Σε μια εποχή που όλοι ήρθαμε τόσο κοντά ο ένας με τον άλλο, που έβλεπες κόσμο να επικοινωνεί ξανά μετά από χρόνια με παλιούς φίλους και συμμαθητές, το να έχεις κάποιον τωρινό φίλο που αποφάσισε να περάσει την καραντίνα εξαφανισμένος (τίμιο) αλλά χωρίς να στείλει ούτε ένα προειδοποιητικό μήνυμα, είναι κακό.

3. Τον τύπο που πήγε να σου πουλήσει συναίσθημα μέσα στην καραντίνα
Όλοι θέλαμε να κάνουμε σεξ αυτές τις μέρες. Το να προσπαθήσεις να το καταφέρεις αυτό ήδη είναι άσχημο, επειδή στην ουσία σπας την καραντίνα. Το να προσπαθήσεις να το καταφέρεις πουλώντας έγκλειστο ρομάντζο είναι λίγο άθλιο.

4. Τον τύπο που δεν σταμάτησε να μιλάει για συνωμοσίες
Και, ειλικρινά, βαρεθήκαμε. Σταμάτησε να έχει πλάκα πλέον. Ας γυρίσουν οι συνωμοσιολόγοι σπίτια τους, να περάσουν την ζωή τους online. Στην κανονική ζωή, όμως, θα προτιμούσαμε πιο ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης από την πολιτικά φορτισμένη παράνοια του καθενός.

5. Τον τύπο που ήταν όλη μέρα μες στην θετική ενέργεια
Εκτός του ότι θέλουμε αυτό που παίρνει, δεν θα θέλαμε καμία άλλη σχέση μαζί του. Ζήσαμε όλοι μια πολύ περίεργη φάση, το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι κάποιος να μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι και νιώθουμε άβολα και γκρινιάζουμε εν μέσω πανζουρλισμού και πανδημίας.

6. Αλλά και τον τύπο που όλη μέρα ήταν μες στην μαυρίλα
Ναι, το ξέρουμε ότι για μερικούς ανθρώπους η καραντίνα μπορεί να ήταν πιο δύσκολη—για τον οποιονδήποτε λόγο. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να μεταμορφώνεσαι σε μια μαύρη συναισθηματική τρύπα για έναν μήνα και κάτι κάνοντας τους φίλους σου να ανησυχούν ότι θα κάνεις κακό στον εαυτό σου. Σε τελική ανάλυση, ο σκοπός του να γκρινιάζεις είναι να τα βγάζεις από μέσα σου για να χαμογελάσεις πιο εύκολα μετά. Μην το παρακάνεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v