10 πεφωτισμένα πράγματα που σου κρύβουν για τους Illuminati

Αλήθειες και θεωρίες που – μάλλον – δεν ξέρατε, για την πιο γνωστή μυστική αδελφότητα του κόσμου.
10 πεφωτισμένα πράγματα που σου κρύβουν για τους Illuminati

Ανήμερα Πρωτομαγιά, ιδρύονται πριν από πολλά, πολλά χρόνια οι Illuminati. Οι γνωστοί Πεφωτισμένοι, ήταν μια μυστική αδελφότητα η οποία μπορεί να παρέμεινε ενεργή ελάχιστα χρόνια, όμως οι θεωρίες συνομωσίας που γεννήθηκαν για αυτή, την ακολουθούν μέχρι σήμερα. Και λογικά εις τους αιώνες των αιώνων.

Πάμε λοιπόν να δούμε δέκα πράγματα που έχουν ενδιαφέρον για το τάγμα των Πεφωτισμένων.

Ιδρύθηκαν το 1776 από τον Άνταμ Βάισχαουπτ στη Βαυαρία, με αρχικό όνομα «Τάγμα των Τέλειων». Στόχος του Βάισχαουπτ ήταν να φτιάξει μια κλειστή λέσχη διανοούμενων που θα ενίσχυε την μετάδοση της ελεύθερης σκέψης στον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξούσαν να ασκήσουν πολιτική επιρροή, «χτυπώντας» την επιρροή της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και  καταλύοντας την Βαυαρική Μοναρχία.



Σε όλα τα μέλη του Illuminati δόθηκαν ψευδώνυμα που αντιπροσώπευαν ιστορικά ή σημαντικά πρόσωπα. Για παράδειγμα, ο Βάισχαουπτ ήταν γνωστός ως «Spartacus» και ένα από τα ανώτερα μέλη, ο Βαρώνος von Knigge ως «Philo». Η αλληλογραφία τους ήταν κρυπτογραφημένη, ενώ λέγεται πώς όταν η κυβέρνηση εισέβαλε στα σπίτια των μελών μετά το κλείσιμο της οργάνωσης, βρέθηκαν οδηγίες για την κατασκευή αόρατου μελανιού.

Οι Illuminati και οι Μασόνοι δεν έχουν καμία απολύτως μεταξύ τους σχέση, παρ’ όλα αυτά κάποιες δομές των Μασόνων είναι εμφανείς και στη λειτουργία των Πεφωτισμένων. Για παράδειγμα, ο όρκος της σιωπής, η πλήρης υποταγή στους ανώτερους και ο διαχωρισμός των μελών σε Τάξεις, η καθεμία με τις δικές της βαθμίδες.

Διαλύθηκαν (;) το 1785, όταν φοβούμενος την επιρροή τους, ο συντηρητικός Γερμανός ηγέτης Karl Theodor απαγόρευσε όλες τις μυστικές οργανώσεις. Αυτή ήταν μόνο η αρχή βέβαια, μιας και οι θεωρίες συνομωσίας που τους περιλαμβάνουν «επεκτείνουν» τη συμμετοχή τους στον έλεγχο μιας σειράς γεγονότων και καταστάσεων: λέγεται ότι βοήθησαν στη Γαλλική Επανάσταση, ότι εμπλέκονται με τους παγκόσμιους πολέμους, με την ίδρυση της Αμερικής, με τους εξωγήινους, με τους Δίδυμους Πύργους, με τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας… Ξέρετε όμως που δεν εμπλέκονται; Στην κατάρτιση αυτής της λίστας, χα!

Μιλώντας για οικονομία, μέρος του λόγου για τον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύεται ότι ελέγχεται από αυτούς είναι επειδή το  γνωστό ως "All-Seeing Eye", ένα σύμβολο που συνδέεται συχνά με τους Illuminati, βρίσκεται στο χαρτονόμισμα του 1 δολαρίου. Ιδού:



Το ίδιο σύμβολο βέβαια, έχει αρχαία χριστιανική ιστορία και απαντάται σε αρκετούς καθεδρικούς ναούς ανά τον κόσμο. 

Το σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε στην πραγματικότητα από την οργάνωση πάντως ήταν μια κουκουβάγια. Συγκεκριμένα η Κουκουβάγια της Θεάς Αθήνας, η οποία αντιπροσώπευε τη σοφία και τη διορατικότητα.

Δεκάδες τραγουδιστές και ράπερς έχουν υπάρξει μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με θεωρίες, συμπεριλαμβανομένων των Jay-Z, Snoop Dog, Kanye West, Beyonce, Miley Cyrus, Lady Gaga και Rihanna. Κατά τα λεγόμενα του Sin Boy, και ο δικός μας Παντελής Παντελίδης.

Οι Illuminati και η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» είναι δύο έννοιες που συνδέονται από τους συνωμοσιολόγους εδώ και αιώνες. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. ΟΙ Illuminati είχαν απαγορευτεί το 1785, ενώ η «Νέα Παγκόσμια Τάξη» ιδρύθηκε τον 20ο αιώνα, από αντισημίτες που πίστευαν ότι οι Εβραίοι ήθελαν να καταλάβουν τον κόσμο.

Οι Illuminati κατηγορήθηκαν από τους συνωμοσιολόγους ότι διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για να παραπλανήσουν τον κόσμο. Άρα οι συνωμοσιολόγοι διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας. Ή μπορεί απλά όλα αυτά να είναι μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας. Ποιος ξέρει;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v