«Αν δεν έχουμε 2ο κύμα, τον Ιούλιο θα είμαστε στις παραλίες»

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο γενετιστής Εμμανουήλ Δερμιτζάκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Αν δεν έχουμε 2ο κύμα, τον Ιούλιο θα είμαστε στις παραλίες»
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Διευθυντής στο Κέντρο Γονιδιωματικής «Health 2030» Εμμανουήλ Δερμιτζάκης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν θα αναβληθούν τα μπάνια του λαού απάντησε το εξής:

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά ακόμα υπάρχουν κίνδυνοι και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος το μέλλον, αλλά η Ελλάδα πάει πολύ καλά. Πιστεύω ότι τον Ιούλιο θα μπορέσει ο κόσμος πιο άνετα να πάει στις θάλασσες, και ίσως και να ταξιδέψει στα νησιά. Αλλά όλα αυτά εάν η εξέλιξη είναι αυτή που βλέπουμε τώρα. Φοβάμαι πάντα πιθανά «ατυχήματα», όπου ένας πυρήνας φορέων που θα έρθει από το εξωτερικό, ή θα έχει μεγάλο αριθμό ασυμπτωματικών ή θα δώσει αναζωπύρωση της ασθένειας».

Επίσης πρόσθεσε σχετικά με πιθανή χαλάρωση των μέτρων:

«Εφόσον υπάρξει σοβαρή μείωση κρουσμάτων και θανάτων, τότε θα συζητήσουμε για χαλάρωση των μέτρων. Από το Μάιο πιστεύω ότι θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα, αλλά σταδιακά και με μία στρατηγική προτεραιότητας».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v