Γυναίκα 96 ετών και άνδρας 100 αναρρώνουν και γίνονται βάιραλ

Μια γιαγιά στη Νότια Κορέα και ένας παππούς στην Ιταλία νίκησαν τον κορωνοϊό και μας γέμισαν ελπίδα.
Γυναίκα 96 ετών και άνδρας 100 αναρρώνουν και γίνονται βάιραλ
Δεν έχει μόνο κακές ειδήσεις αυτός ο εφιάλτης που ζούμε. Δύο πολύ ελπιδοφόρες ιστορίες κάνουν σήμερα τον γύρο του κόσμου. Πρωταγωνιστές τους, μία 96χρονη Κορεάτισσα και ένας Ιταλός γεννημένος το μακρινό 1919, που κατάφεραν και οι δύο να βγουν νικητές στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Η κυρία Χουάνγκ, από την κομητεία Τσεόνγκτο της Νότιας Κορέας, πολύ κοντά στην πόλη Νταεγκού όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, ανέρρωσε πλήρως την Τετάρτη 25/3, μετά από μάχη δύο εβδομάδων με τον ιό. Η 96χρονη είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό στις 13 Μαρτίου και έλαβε εντατική θεραπεία στη δημόσια κλινική Ποχάνγκ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς αυτοαπομόνωσης στο σπίτι της, όπου ζει με το γιο της.

Την ίδια μέρα, πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, έβγαινε από το νοσοκομείο του Ρίμινι, στις ακτές της Αδριατικής, ο γηραιότερος ίσως νικητής του κορωνοϊού, ο οποίος έχει ήδη γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια.

Η Γκλόρια Λίζι, αντιδήμαρχος της πόλης του Ρίμινι, είπε μιλώντας στο πρακτορείο AFP: «Έχω φίλους που εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο με τους οποίους μιλάω το βράδυ, όταν τελειώνουμε τη δουλειά της ημέρας. Τις προάλλες μου είπαν ότι ένας κύριος, γεννηθείς το 1919, νοσηλεύτηκε διότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19. Ο κύριος αυτός είχε καλή διάθεση και έγινε γρήγορα η μασκότ του νοσοκομείου. Χθες το βράδυ με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι ο κύριος αυτός βγήκε από το νοσοκομείο. Στους καιρούς που ζούμε είναι πάντα καλό να δίνουμε λίγη ελπίδα».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v