Μήπως είσαι bisexual;

Αναρωτιέσαι αν είσαι bisexual και νιώθεις ντροπή; Πρώτον, μην ντρέπεσαι. Δεύτερον, δες μερικά σημάδια για να το σιγουρέψεις.
Μήπως είσαι bisexual;
Έχεις φτάσει σε μια ώριμη σεξουαλική ηλικία, έχεις εξερευνήσει το σώμα σου και αναρωτιέσαι αν, εν τέλει, ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που έλκονται από άτομα όλων των φύλων και σεξουαλικών προσανατολισμών;

Δες παρακάτω μερικά σημάδια που πιθανώς θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις ή κάνε το τεστ της Κλίμακας του Kinsey εδώ

Σου αρέσουν παραπάνω από ένα φύλα

Προφανές σημάδι εκ πρώτης όψης, όμως πέρα για πέρα αληθινό. Μην σκέφτεσαι το φύλο των παλαιότερων σου σχέσεων ή σεξουαλικών επαφών. Η αμφιφυλοφυλία «δουλεύει» ανεξαρτήτως φύλων.

Για παράδειγμα, μπορεί να είχες περισσότερες επαφές με άνδρες παρά με γυναίκες, όμως να είσαι bi και αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές να είσαι με μια κοπέλα. Μπορεί επίσης να είχες πάει μόνο με γυναίκες, και μια φορά μετά από αρκετό αλκοόλ να κατέληξες να γυρίζεις σπίτι με έναν άνδρα. Αν σου άρεσε, τότε μάλλον είσαι bi.

Αυτή η ατάκα σε εκφράζει

Προφανώς και δεν θα το έκανες δοκιμαστικά (ή μήπως όχι;), όμως, υποθετικά μιλώντας, αν κατέβαζες το παντελόνι κάποιου τότε μήπως η παρακάτω ατάκα σε εκφράζει;

Είσαι bisexual αν κατεβάζοντας το παντελόνι κάποιου/κάποιας είσαι ικανοποιημένη/ος με οτιδήποτε βρεις.

Και όχι, δεν εννοεί το εσώρουχο.

Το αγαπημένο σου χρώμα είναι κάποια απόχρωση του μωβ

Το συγκεκριμένο «σημάδι» δεν είναι 100% ακριβές, όμως αποτελεί συχνό αστειάκι μεταξύ των ατόμων που είναι bi ως σημάδι αναγνώρισης. Αν το αγαπημένο σου χρώμα είναι κάτι από τα παρακάτω, τότε (μάλλον) είσαι bi.

Μωβ, βιολετί, λεβαντί, δαμασκηνί, ματζέντα, λιλά, μελιτζανί, σταφυλί, μενεξεδί και πάει λέγοντας.

Διαβάζεις τον ορισμό του bi και λες «χμ, εγώ είμαι αυτός/η»

Μια δημοφιλής bisexual ακτιβίστρια, η Robyn Ochs, η οποία είναι επίσης συνιδρυτής του Boston Bisexual Women’s Network και του LGBT Faculty and Staff Group θεωρείται αρκετά αξιόπιστη σε τέτοια ζητήματα και έχει διατυπώσει τον εξής ορισμό:

«Bisexual είναι όποιος έλκεται ερωτικά ή/και σεξουαλικά από άτομα όλων των φύλων και σεξουαλικών προσανατολισμών, περιλαμβανομένων τρανς ατόμων, όχι απαραίτητα ταυτόχρονα, όχι απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο και όχι απαραίτητα στον ίδιο βαθμό.»

Δεν νιώθεις και τόσο κοντά στην «γκέι κουλτούρα»

Και πιθανότατα όλη αυτή η κουβέντα για τους γκέι σε κάνει να νιώθεις ακόμα πιο αβέβαιος/η. Τα άτομα που είναι bi σπάνια μπορούν να νιώσουν οικειότητα με θεματικές που αφορούν την «γκέι κουλτούρα». Και υπάρχει λόγος, γιατί μάλλον δεν ανήκουν σε αυτήν.

Τέλος, δεν είσαι «φρικιό»

Χιλιάδες άτομα ανά τον κόσμο είναι bi και πολλοί διάσημοι επίσης (Tessa Thompson, Kristen Stewart, Evan Rachel Wood,  Michelle Rodriguez κ.α.). Είναι απόλυτα φυσιολογικό και δε θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις καμία ντροπή ή στεναχώρια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v