Γιατί τα 35 είναι η πιο ωραία ηλικία

Έκλεισες τα 35; Συγχαρητήρια. Κατά πάσα πιθανότητα διανύεις το καλύτερο έτος της ζωής σου. Να γιατί.
Γιατί τα 35 είναι η πιο ωραία ηλικία

Τα καλύτερα ξεκινούν στα 35, κάποιοι λένε. Άλλοι… κλαίνε. Κι όμως, τα 35 είναι η πιο ωραία ηλικία.

Γιατί το λες και γεμίζει το στόμα σου- Το «Είμαι 35» έχει μεγαλύτερη βαρύτητα συγκριτικά με το «έκλεισα τα 30», και για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο κόσμος αυτομάτως σε παίρνει στα σοβαρά.

 

Γιατί οι 35άρηδες δεν δίνουν μία - Το εσωτερικό ζεν χτυπά νέα υψηλά στην ηλικία των 35 κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι 35άρηδες απολαμβάνουν – επιτέλους – τη ζωούλα τους πολύ περισσότερο σε σχέση με παλαιότερα χρόνια και ζουν με δικούς τους όρους, χωρίς να τους νοιάζει «τι θα πει ο κόσμος».

 

Γιατί ο εγκέφαλός σου έχει πήξει- Και έχει φτάσει στην πλήρη ωρίμανσή του, επιστημονικά μιλώντας βεβαίως βεβαίως.

Γιατί δεν χρειάζεται να αγοράσεις vintage πράγματα- Το πιθανότερο είναι πώς θα τα βρεις στην ντουλάπα σου.

Δεν σε ζαλίζουν πια για «να πετύχεις στη ζωή σου»- Στα 35 είτε έχεις αποκτήσει οικονομική αυτάρκεια είτε όχι. Μπορείς πλέον να κάνεις ό,τι θέλεις, στους δικούς σου ρυθμούς, χωρίς τον κάθε ειδικό να σου λέει τι και πώς πάνω από το κεφάλι σου. Και αν πάλι θες να εξελιχθείς, έχεις αρκετά χρόνια ακόμα μπροστά σου.

 

Γιατί τα 35 είναι η χρυσή τομή – Είναι η ιδανική εκείνη ηλικία στην οποία θεωρείσαι και νέος και ώριμος ταυτόχρονα και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτό.

Γιατί κανένας δεν θα σου πει κάτι για οικογένεια, αν είσαι αγόρι – Κατά πάσα πιθανότητα η μητέρα σου και οι λοιπές «μανούλες» έχουν εστιάσει την ενέργειά τους για το «πότε θα κάνεις παιδιά» σε άλλους άμοιρους και άμοιρες νέους, σε πιο... φρέσκο κοινό. Όσα παιδιά κι αν έχεις ή δεν έχεις κάνει, κανένας δεν θα ασχοληθεί.



Όμως έχεις χρόνο για να κάνεις -  Αν είσαι άντρας περισσότερο, αν είσαι γυναίκα λιγότερο. Εναλλακτικά, παίζουν και άλλες επιλογές όπως η υιοθεσία, οι οποίες ενδεχομένως να ήταν πιο ζόρικες νωρίτερα στη ζωή σου λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Γιατί δεν είναι ακόμα αργά να βελτιώσεις την υγεία σου –πέρα από τα θέματα γονιμότητας έχεις μπόλικο χρόνο για να βελτιώσεις την ποιότητά της ζωής σου. Είσαι τόσο νέος και νέα που μπορείς να κάνεις τη διαφορά με μικρές αλλαγές.

Και τις ρυτίδες σου – και εδώ είσαι στο μεταίχμιο και με τις κατάλληλες θεραπείες προσώπου μπορείς να μειώσεις τις ρυτίδες και να φαίνεσαι νεότερος/η. Επίσης, πιθανότατα η ακμή που είχες στα 20 έχει φύγει παντελώς.

Οι γκρίζες τρίχες είναι σέκσοι – και δεν φεύγουν ποτέ από την μόδα.

Έχεις δικό σου σπίτι –  ή τουλάχιστον έχεις περισσότερες πιθανότητες να έχεις δικό σου σπίτι, εκτός και αν ζεις σε μια σούπερ ακριβή περιοχή. Όπως και να’χει, είσαι σε μια ώριμη φάση να σχεδιάζεις και να ελέγξεις το πού μένεις.

Γιατί ξέρεις να μαγειρεύεις – και να τρέφεσαι. Ελπίζουμε. Ή τουλάχιστον έχεις φίλους ή σχέση που ξέρει να μαγειρεύει.



Γιατί δεν σε αγχώνουν τα Σαββατοκύριακα- το να μείνεις μέσα είναι το ίδιο σούπερ με το να βγεις και δεν σε απασχολεί και τόσο αν κάποιο Σάββατο δεν κανονίσεις μπαρότσαρκα. Λιγότερα χανγκόβερ επίσης.

Γιατί ανεξαρτήτως ακαδημαϊκής γνώσης είσαι γνωστικά ώριμος/η -  Είτε έχει να κάνει με trivia για γάτες, είτε για το πώς να ξεβουλώσεις την τουαλέτα ή να αλλάξεις το καζανάκι ή να φτιάξεις τη λάμπα. Οι δεκάδες ώρες στο Internet αποδίδουν τώρα καρπούς.

Tα έχεις βρει με τους γονείς σου – οι οποίοι δεν είναι και τόσο γερόντια ακόμα.

Οι φιλίες σου είναι ποιοτικές – και όχι ποσοτικές. Έχεις κρατήσει όσους και όσες αξίζουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v