Τι σημαίνουν τα πιο δημοφιλή λουλούδια;

Αν θέλεις κάτι να πεις, γιατί να μην το πεις με ένα λουλούδι; Και εμείς θα σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις τι σημαίνει το κάθε τι.
Τι σημαίνουν τα πιο δημοφιλή λουλούδια;
Πόσο καιρό έχεις να κάνεις δώρο λουλούδια σε κάποιον; Είναι από τα πιο όμορφα δώρα που μπορείς να κάνεις, και μπορείς να εκφράσεις τόσα πολλά συναισθήματα—αρκεί να ξέρεις ποιο λουλούδι να διαλέξεις. Ξέρουμε, ας πούμε, ότι το κόκκινο τριαντάφυλλο σημαίνει ότι κάποιος είναι τρελός για εσένα, αλλά για τα υπόλοιπα λουλούδια;

Βάζουμε, λοιπόν, αυτό το ξεχασμένο εμβληματικό τραγούδι, και πάμε να μάθουμε.
[ελενα παπαριζου – εχεις καιρο να μου φερεις λουλουδια]


Γαρύφαλλο
Το γαρύφαλλο είναι κι αυτό ένα πολύ ρομαντικό λουλούδι, αρκεί να το δώσουμε σε λευκό ή σε ροζ, χρώματα που συμβολίζουν όμορφα συναισθήματα.

Μανόλιες
Οι μανόλιες είναι πανέμορφα λουλούδια με μεγάλα, εντυπωσιακά λευκά πέταλα, και συμβολίζουν την αγάπη για την φύση.

Αμαρυλλίδες
Οι αμαρυλλίδες είναι εντυπωσιακό λουλούδι, και γι’ αυτό συμβολίζουν την περηφάνια, την αποφασιστικότητα αλλά και την εκθαμβωτική ομορφιά.

Ντάλιες
Οι ντάλιες είναι λουλούδια που συμβολίζουν την αξιοπρέπεια και την σκληρή δουλειά, συνεπώς είναι τέλειο δώρο για να συγχαρούμε ένα αγαπημένο πρόσωπο για τις επιτυχίες του.

Κόκκινες τουλίπες
Κόκκινο, το χρώμα του πάθους. Και οι τουλίπες είναι ένας ακόμα τρόπος να πεις σε κάποιον ότι τον αγαπάς.

Μαργαρίτες
Η μαργαρίτα, ίσως το πιο διάσημο λουλούδι στον κόσμο, συμβολίζει την αθωότητα, με τα χαρούμενά της χρώματα και τα λεπτεπίλεπτα πέταλά της.

Λεβάντα
Βάλε λεβάντα σε ένα μπουκέτο, για να δείξεις την αφοσίωσή σου σε ένα άτομο. Σε πιο πρακτικό επίπεδο, η τέλεια μυρωδιά της θα βοηθήσει τα αγαπημένα σου πρόσωπα να χαλαρώσουν.

Μωβ υάκινθος
Αυτό είναι το κατάλληλο λουλούδι για να ζητήσεις συγγνώμη από κάποιον που πλήγωσες. Όπως όταν ο Απόλλωνας σκότωσε κατά λάθος τον Υάκινθο.

Βιολέτες
Πίστη και αφοσίωση συμβολίζουν αυτά τα πανέμορφα, μικρά λουλουδάκια. Και δείχνουν πανέμορφες σε κάθε μπουκέτο.

Ανεμώνη
Η ανεμώνη συμβολίζει την προσμονή, άρα είναι τέλειο δώρο για μια σχέση από απόσταση. Επίσης, πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και προστατεύει από το κακό.

Κρίνος
Όπως όλοι ξέρουμε, ο κρίνος συμβολίζει την αγνότητα. Είναι πολύ καλό δώρο για μελλόνυμφους, αλλά και για άτομα που βρίσκονται σε σημαντικές μεταβατικές φάσεις στην ζωή τους.

Γαρδένια
Η γαρδένια συμβολίζει την αγνότητα, την αγάπη αλλά και την εξυπνάδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v