Ανατριχίλα: Ελληνόπουλα τραγουδούν μοιρολόι της ξενιτιάς στην Καρυάτιδα

Παιδιά από την Κρήτη «διαμαρτυρήθηκαν» με έναν ιδιαίτερο και συνάμα συγκινητικό τρόπο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
Ανατριχίλα: Ελληνόπουλα τραγουδούν μοιρολόι της ξενιτιάς στην Καρυάτιδα

Κατά την επίσκεψή τους στο Βρετανικό Μουσείο, μια ομάδα παιδιών από την Κρήτη βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράσουν την αντίδρασή τους για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονταν από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών και ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών κ. Άντζελα Χαριστάκη, έκατσαν οκλαδόν γύρω από την Καρυάτιδα και τραγούδησαν το «Τζιβαέρι», ένα συγκινητικό μοιρολόι της δημοτικής παράδοσης.



Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Cretalive.gr https://www.cretalive.gr/crete/to-moiroloi-ton-krhtikopoylon-mprosta-sthn-ksenitemenh-karyatida-1197182 τα κρητικόπουλα βρέθηκαν στο Μουσείο στο πλαίσιο πρότζεκτ που ονομάζεται "Your Thoughts on Greece...for tourists in London", και έκαναν ερωτήσεις στους επισκέπτες σχετικά με το αν επιθυμούν την επιστροφή των Μαρμάρων.

Όπως ανέφερε η δασκάλα τους, «αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο , αν και δε μας χαροποιεί καθόλου το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σε ένα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης».

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v