Πώς μοιάζει η ιδανική γυναίκα σε 6 χώρες;

Δεν έχει όλος ο πλανήτης τα ίδια πρότυπα ομορφιάς. Με άλλα λόγια, η ομορφιά δεν είναι ποτέ, μα ποτέ κάτι αντικειμενικό.
Πώς μοιάζει η ιδανική γυναίκα σε 6 χώρες;
Το ξεχνάμε καμιά φορά, αλλά ο κόσμος ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει στο Χόλιγουντ και τα (πολύ συγκεκριμένα) πρότυπα ομορφιάς του. Για να μην αρχίσουμε πάλι να μιλάμε για το πόσο υποκειμενική είναι η ομορφιά. Το θέμα μας εδώ είναι άλλο: Ότι σε συγκεκριμένες κουλτούρες, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σε άλλες θα περνούσαν απαρατήρητα (ή ακόμα και θα θεωρούνταν ελαττώματα) θεωρούνται καθολικά γοητευτικά. Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες της «ιδανικής γυναίκας» που συγκέντρωσε το BrightSide και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Ιρλανδία



Φακίδες, μεγάλο μέτωπο, έντονα φρύδια, απαραιτήτως κόκκινα μαλλιά, πράσινα μάτια.

Ιαπωνία



Τα στραβά δόντια στην Ιαπωνία θεωρούνται τόσο σέξι, που υπάρχει κόσμος ο οποίος καταφεύγει σε οδοντιατρικές επεμβάσεις για να «πειράξει» την απολύτως συμμετρική οδοντοστοιχία του.

Ιράν



Η πλαστική μύτης είναι σούπερ δημοφιλής στο Ιράν, σε άνδρες και γυναίκες. Επειδή, όμως, είναι και αρκετά ακριβή επέμβαση, το να φοράς τους επιδέσμους είναι και λίγο σύμβολο στάτους –σημαίνει ότι είχες τα λεφτά να την κάνεις. Οπότε, πολύς κόσμος (που δεν είχε όντως τα λεφτά να την κάνει) φοράει απλώς έναν ψεύτικο επίδεσμο.

Νότια Κορέα



Δεν είναι μόνο το αψεγάδιαστο δέρμα, για το οποίο μπορεί να έχεις ακουστά ότι επιστρατεύονται διάφορες πολύωρες διαδικασίες περιποίησης, και τα μεγάλα, manga τύπου, μάτια. Είναι και το σχήμα του προσώπου σε σχήμα καρδιάς που θεωρείται ιδανικό, και το οποίο στέλνει πολλές Κορεάτισσες στον πλαστικό χειρουργό.

Τατζικιστάν

Girl Portrait in Tajikistan

Τα φρύδια που ενώνονται πάνω από τη μύτη δεν θεωρούνται απλώς όμορφα, είναι και σημάδι τύχης στον έρωτα: Όσο πιο πολύ πλησιάζουν τα φρύδια σου, λέει, τόσο θα σε πλησιάζει ο άντρας που θα ερωτευτείς.

Κίνα



Το λευκό δέρμα θεωρείται το ιδανικό της ομορφιάς, από τους αιώνες εκείνους που το συσχέτιζαν με την κοινωνική τάξη: Κατάλευκο δέρμα είχαν οι πλούσιοι, που δεν τους έβλεπε ο ήλιος, σε αντίθεση με τη φτωχολογιά που δούλευε στα χωράφια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v