Τα λάθη που κάνεις στο ντους

Ποια είναι τα πιο μεγάλα λάθη που κάνουμε στο ντους, και μπορεί να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας;
Μπορεί αλήθεια κάτι να πάει στραβά στο ντους; Μπορεί. Και όχι μόνο να γλιστρήσουμε, όπως θα πιστεύατε ότι ετοιμαζόμασταν να πούμε. Όχι, κάνουμε άλλα λάθη, τα οποία δεν τα καταλαβαίνουμε καν. Και μπορεί να βλάπτουν την υγεία μας, επειδή είναι κακές συνήθειες. Άρα, ας τις πετάξουμε από πάνω μας…

Πλένουμε το πρόσωπό μας
Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια, θα έλεγε κανείς. Αλλά όχι, επειδή το ζεστό νερό του ντους αφυδατώνει ακόμα περισσότερο την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου. Το πρόσωπό μας πρέπει να πλένεται με δροσερό νερό.

Δεν πλένουμε τα πόδια μας
Τα πόδια μας είναι στον πάτο της μπανιέρας, και βρέχονται συνεχώς, και επίσης πέφτει πάνω τους αφρός από το υπόλοιπο σώμα, άρα καθαρίζονται, σωστά; Λάθος. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Σας παρακαλούμε, καθαρίστε τα πόδια σας όπως τους αξίζει: Προσεκτικά, με αγάπη.

Δεν αλλάζουμε τακτικά σφουγγαράκι
Μια εστία μικροβίων και πιθανής μούχλας = ένα σφουγγαράκι που έχει να αλλαχθεί μήνες. Μετά από κάθε ντους, πρέπει να ξεπλένουμε το σφουγγάρι μας πολύ καλά, και να το αφήνουμε κάπου για να στεγνώσει μόνο του—προτιμότερα κρεμασμένο κάπου. Και το αλλάζουμε μια φορά τον μήνα.

Αφήνουμε το σαπούνι μας σε θήκη
Ενώ φαίνεται πολύ πρακτικό, αυτή η θήκη γίνεται σύντομα εστία μικροβίων. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια μεταλλική σχάρα, ή μια θήκη με “καρφιά”, που βοηθούν και το σαπούνι να μην μαλακώνει υπερβολικά από το νερό και να αποκτά εκείνη την σιχαμένη υφή.

Χρησιμοποιούμε αφρόλουτρα με έντονα αρώματα
Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, τα χημικά στα αρώματα μπορεί να την ερεθίσουν. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να φροντίζουμε τα σαπούνια μας, για κάθε πιθανή χρήση, να είναι όσο πιο ήπια γίνεται. Μια άλλη επιλογή είναι η απλή μπάρα σαπουνιού, χωρίς άρωμα, χρώμα ή άλλα πρόσθετα.

Δεν πετάμε τα ξυραφάκια μας
Δεν πετάμε το ξυράφι όταν έχει στομώσει τόσο πολύ, που είναι πλέον άχρηστο. Αυτό είναι ένα ξυράφι που θα έπρεπε να είχε πεταχτεί καιρό πριν. Τα ξυραφάκια μπορούν να είναι εξίσου άσχημες εστίες μικροβίων. Ακόμα χειρότερα, ένα παλιό ξυραφάκι που δεν κόβει καλά, μπορεί να προκαλέσει πολλές μικρές εκδορές στο δέρμα, οι οποίες κινδυνεύουν να μολυνθούν.

Αφήνουμε τα ξυραφάκια στο ντους
Ξέρεις τι άλλο λατρεύει τον χώρο του ντους, με την υπέροχη, θερμή υγρασία του; Η μούχλα.

Λούζουμε καθημερινά τα μαλλιά μας
Αυτό δεν είναι σωστό, επειδή το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να ξηράνει το κεφάλι μας, αναγκάζοντάς το να παράγει περισσότερα έλαια, με αποτέλεσμα να έχουμε λιπαρά μαλλιά. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείτε dry shampoo ανάμεσα στις ημέρες κανονικού λουσίματος.

Δεν χρησιμοποιούμε ενυδατική
Μετά το ντους, όταν το δέρμα μας είναι ακόμα ζεστό, η ενυδατική κρέμα απορροφάται ακόμα καλύτερα, συνεπώς είναι η καλύτερη στιγμή για να την βάλουμε. Αναπληρώνει την υγρασία που χάσαμε μέσα στην ημέρα, όπως και από την θερμότητα του ντους. Πολλές φορές το ξεχνάμε, αλλά είναι πολύ σημαντικό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v