12 πράγματα που δεν ήξερες για τα Χριστούγεννα

Το ήξερες ότι οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το γκι αφροδισιακό; Τίποτα δεν ήξερες, τώρα θα τα μάθεις όλα.
12 πράγματα που δεν ήξερες για τα Χριστούγεννα
Καμία Black Friday. Η Παραμονή των Χριστουγέννων και η αμέσως προηγούμενη μέρα, 23η Δεκεμβρίου, είναι οι δύο πιο «εμπορικές» μέρες του χρόνου, με τον μεγαλύτερο τζίρο παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έρευνα που βασίστηκε σε δεδομένα των χρηστών του Facebook, οι περισσότεροι χωρισμοί του χρόνου συμβαίνουν τις δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.

Το Jingle Bells, το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε στο διάστημα, δεν ήταν πάντα χριστουγεννιάτικο: Γράφτηκε το 1857, για το αμερικανικό Thanksgiving.

15 χρόνια ζει κατά μέσο όρο ένα έλατο, πριν κοπεί και πουληθεί για χριστουγεννιάτικο δέντρο.

400.000 δολάρια το χρόνο βγάζει ο «σκαθάρης» Paul McCartney από τα δικαιώματα του Wonderful Christmastime.

400.000 κρούσματα ασθενειών καταγράφονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από χαλασμένα «χτεσινά» χριστουγεννιάτικα φαγητά που ο κόσμος καταναλώνει.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι η ημερομηνία γέννησης του Χριστού. Στη Βίβλο δεν αναφέρεται καμία συγκεκριμένη ημερομηνία –οι αναλυτές της, πάντως, πιστεύουν ότι ο Ιησούς γεννήθηκε άνοιξη.

Η ημερομηνία υιοθετήθηκε γιατί συνέπιπτε με τις μεγαλύτερες παγανιστικές γιορτές.

6 εβδομάδες χρειάστηκε ο Τσαρλς Ντίκενς για να γράψει την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του. Εσύ τι έκανες τις τελευταίες έξι εβδομάδες;

6.000 φορές το λεπτό χρησιμοποιούνται οι κάρτες Visa την περίοδο των γιορτών, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας.

Το “merry” της ευχής “Merry Christmas” περιλάμβανε αρχικά τη σημασία της ελαφράς ζάλης από το αλκοόλ –εξ ου και η ευχή θεωρούταν τον 19ο αιώνα ταμπού.

Οι αρχαίοι ημών θεωρούσαν το γκι αφροδισιακό –εξ ου και η παράδοση του φιλιού κάτω από το γκι, την οποία δανείσαμε και μετά ξεχάσαμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v