Κάνε αυτά τα πράγματα καθημερινά για να αλλάξει η ζωή σου

Μικρές αλλαγές και προσθήκες στην καθημερινότητά σου μπορούν να κάνουν την ζωή σου (και των άλλων) καλύτερη.
Κάνε αυτά τα πράγματα καθημερινά για να αλλάξει η ζωή σου
Αλλαγές που αφορούν την υγεία σου, τη σχέση σου με τους άλλους, τη δουλειά, ακόμα και το σώμα σου μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να βελτιώσουν τη ζωή σου.

Ξεκίνα από σήμερα (ή αύριο).

Γυμνάσου

Μια από τις βασικές αρχές για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου, να είσαι υγιής και δυνατός είναι η άσκηση. Από ένα δεκαπεντάλεπτο περπάτημα έως και 4 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο, κάνε την αρχή.

Πρόσεξε τι τρως

Ξεκίνα από τα βασικά: Φρόντισε το ½ του πιάτου σου να αποτελείται από λαχανικά και φρούτα, προτίμησε να τρως ψάρι ή κοτόπουλο, περιορίζοντας το κόκκινο κρέας, αντικατέστησε τουλάχιστον τα μισά από τα αμυλούχα τρόφιμα με αντίστοιχα ολικής άλεσης ή πλούσια σε φυτικές ίνες και περιόρισε τα υγρά με θερμίδες.

Πέρνα χρόνο με ανθρώπους με τους οποίους νιώθεις καλά

Αφιέρωσε 5 λεπτά και γράψε ονόματα φίλων, συγγενών ή από τον επαγγελματικό σου κύκλο με τα οποία περνάς όμορφα και θα ήθελες να δεις. Και καν’το πράξη στο άμεσο μέλλον.

Διάβασε

Αν δεν είσαι φαν, βάλε στόχο να διαβάζεις ένα βιβλίο την εβδομάδα. Με τον καιρό, αυτά θα γίνουν δύο και ξάφνου ένας μαγικός κόσμος γνώσης και απόλαυσης θα ανοιχτεί μπροστά σου.

Αποτοξινώσου από τα social media

Ο ψηφιακός κόσμος μας πνίγει. Βρες χρόνο να μειώσεις τον χρόνο που περνάς στα social media και είναι σίγουρο πως το μυαλό σου θα καθαρίσει και το στρες θα ελαττωθεί. Κλείσε το κινητό και τον υπολογιστή σου για λίγες ώρες κάθε μέρα.

Απόφυγε τις φωτεινές οθόνες πριν κοιμηθείς

Η ενασχόληση με φωτεινές οθόνες (και γενικότερα η έκθεση σε φωτεινό περιβάλλον) πριν τον ύπνο διαταράσσει τον κιρκαδικό ρυθμό σου και κατ’ επέκταση την ποιότητα του ύπνου σου.

Κράτα μια λίστα…

… με το τι πρέπει να κάνεις σε καθημερινή βάση και φρόντισε να την τσεκάρεις από την προηγούμενη ημέρα. Η ζωή μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκη, επομένως μια οργανωμένη λίστα με τις προτεραιότητές σου θα σε βοηθήσει να γνωρίζεις ακριβώς στο τι πρέπει να εστιάσεις.

Βοήθα κάποιον χωρίς να περιμένεις ανταμοιβή

Ιδιαίτερα αν αυτό που θα του προσφέρεις δεν (σου) κοστίζει τίποτα. Για παράδειγμα, βοήθα έναν φίλο να βρει δουλειά εφ’ όσον έχεις ακούσει κάποιον που να ζητά προσωπικό, γράψου σε κάποια εθελοντική οργάνωση και χάρισε ό,τι δεν χρειάζεστε.

Κάνε κάτι καλό για σένα

Κάνε τουλάχιστον ένα πράγμα την ημέρα που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Άκου μουσική, μάθε κάτι καινούργιο, άραξε με τις ώρες στο μπάνιο με αφρόλουτρο ή φτιάξε ένα νόστιμο γεύμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v