Σημάδια ότι σε θέλει ο/η προϊστάμενος σου

Στο γραφείο κυκλοφορούν φήμες. Εσένα ψύλλοι στα αυτιά σου μπήκανε. Είναι κακοπροαίρετοι ζηλιάρηδες ψύλλοι ή μήπως σε γουστάρει στα αλήθεια το αφεντικό σου;
Έχεις υποψίες ότι το αφεντικό σου σε βλέπει με άλλο μάτι; Κι όχι δεν υπονοούμε ότι το αφεντικό σου είναι αλλήθωρο. Λέμε ξεκάθαρα ότι ίσως και να σε σκέφτεται με διαφορετικό τρόπο. Να μην σε βλέπει μόνο σαν υπάλληλό του. Να ξερογλείφεται λίγο όταν σε βλέπει. Να σε ζαχαρώνει. Να σε γλυκοκοιτάζει. Να σε έχει μπανίσει. Να σε έχει κοζάρει.

Σε κοιτάζει συνέχεια
Έχουν υπάρξει φορές που έχεις πιάσει το βλέμμα του/της να κινείται στον χώρο. Συγκεκριμένα στον δικό σου χώρο. Εντάξει, ίσως απλά έτυχε. Πόσες φορές όμως;

Σου ζητά διευκρινήσεις
Διευκρινήσεις ή απορίες σχετικά με τη δουλειά σου. Γιατί εδώ έκανες το τάδε; Ενώ ξέρεις ότι η απάντηση είναι προφανής και αναρωτιέσαι αν απλά ψάχνει τρόπους να σε εκνευρίσει, σταμάτα να αναρωτιέσαι. Θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί σου.

Το βλέπεις στη γλώσσα σώματός του/της
Ίσως φταίει αυτή η μία σταγόνα ιδρώτα που κυλάει στο μέτωπο. Ίσως είναι αυτά τα χέρια που τρίβει νευρικά. Μπορεί να είναι η τρεμάμενη φωνή. Πολλά μπορούν να προδώσουν έναν καψουρεμένο.

Σε εμπιστεύεται
Ξέρεις περισσότερα μυστικά από τους άλλους στο γραφείο. Ξέρεις με ποιους συνεργάζεστε και ποιοι σιγά σιγά θα πάρουν πόδι. Δεν ξέρουμε που εργάζεσαι, αλλά αν σε γουστάρει ο προϊστάμενος σου, ξέρουμε ότι είναι πιθανό να σου έχει εμπιστευτεί κάποιο μυστικό ώστε να νιώσεις ξεχωριστός/ή.

Σε έχει καλέσει για χαλαρό ποτάκι
Για να μιλήσετε για δουλίτσα. Αν χρησιμοποίησε μόνο υποκοριστικά στην προτασούλα του/ης να πάτε στο αποκάτω μπαράκι για ένα χαλαρό ποτάκι, μάλλον έχει άλλες βλέψεις για εσένα. Ή τουλάχιστον σκέψεις, αν όχι βλέψεις.

Έχει αλλάξει λουκ
Κάθε μέρα βλέπεις ότι έρχεται όλο και πιο ανανεωμένος/η στο γραφείο. Πειραματισμοί στο ντύσιμο, πειραματισμοί στην κόμη. Αν είσαι δύο χρόνια στη δουλειά και οι αλλαγές προέκυψαν τον τελευταίο μήνα, για εσένα δεν είναι. Αν οι αριθμοί όμως βγαίνουν, ίσως είσαι εσύ το επίκεντρο.

Σε έχει κάνει θεό/α
Είτε εμμέσως, είτε άμεσα. Οι προϊστάμενοι έχουν δύο τρόπους να σε κάνουν θεό: 1. Λέγοντας στους συναδέλφους σου να παραδειγματιστούν από εσένα. 2. Αναθέτοντας σου περισσότερα καθήκοντα. Κάθε φορά που σου προσθέτει μία νέα αγγαρεία στην to-do λίστα σου, είναι και μία αφορμή για να βρεθείτε κοντά.

Βγαίνει έξω μαζί σου για τσιγάρο
Στο πλαίσιο της αναζήτησης δικαιολογιών για να βρεθείτε τετ-α-τετ.

Γελάει με τα αστεία σου
Ίσως τα αστεία σου να μην είναι η επιτομή του χιούμορ. Αν αυτό έχει γίνει κατανοητό από την παρέα σου αλλά το αφεντικό σου έχει άλλη άποψη, είναι μία ένδειξη ότι σε βλέπει διαφορετικά.

Δυστυχώς, θυμάται ό,τι έχεις πει
Αυτά έχει ο έρωτας. Το ραντάρ σου εντοπίζει κάθε κίνηση, κάθε λέξη του αντικειμένου πόθου σου. Σε προσέχει και ακούει ό,τι λες, καθόλου κλασική περίπτωση αφεντικού.

Προσπαθεί να φανεί κουλ
Φήμες λένε ότι ήταν στριφνός/ή. Εσύ δεν το βλέπεις αυτό. Βλέπεις έναν χαμογελαστό άνθρωπο έτοιμο να βοηθήσει τους υφιστάμενους του. Χμμμ…

Έχει προσπαθήσει να σε χουφτώσει
Αν έχει προσπαθήσει να σε χουφτώσει κατάγγειλε τον. Φρένο δεν μπορείς να βάλεις στα συναισθήματα, στις χειρονομίες όμως μπορείς.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v