Το πρώτο... ιπτάμενο ταξί είναι γεγονός

Σε μια έκθεση στο Λας Βέγκας, η Uber ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Hyundai για την δημιουργία ιπτάμενων ταξί.
Το πρώτο... ιπτάμενο ταξί είναι γεγονός
Ενώνουν τις δυνάμεις τους η αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταξί, Uber, και η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motor. Στόχος είναι η ανάπτυξη αεροταξί, ώστε να μπουν στην κούρσα για ιπτάμενα αυτοκίνητα σε μεγάλες πόλεις.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το αεροταξί που θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες, πρωτότυπο του οποίου παρουσιάστηκε στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας αυτή την εβδομάδα, θα έχει αρχικά πιλότο, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα γίνει αυτόνομο, δήλωσε η Uber.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις φέτος και πως ελπίζει να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες μέσα σε τρία χρόνια.

Από την πλευρά της, η Hyundai, πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, προσπαθεί να προλάβει τους ανταγωνιστές της στις αναδυόμενες τεχνολογίες. «Το όραμά μας για την αστική αεροπορική μεταφορά θα μεταμορφώσει την έννοια των αστικών συγκοινωνιών», δήλωσε ο Jaiwon Shin, στέλεχος της Hyundai.

Tα ιπτάμενα ταξί είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα, με εύρος 96 χλμ. και ανώτατο όριο ταχύτητας τα 289 χλμ. την ώρα. Η αγορά των αεροταξί αναμένεται να φτάσει στα 1,5 τρισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2040.

Με στοιχεία από το euro2day

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v