Λόγοι για να μην μισείς τον χειμώνα

Ναι, το ξέρουμε. Κάνει κρύο. Αλλά αν θες να δεις πίσω απ’ το κρύο, ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή και θα σου το αποδείξουμε.
Λόγοι για να μην μισείς τον χειμώνα
Πολλοί άνθρωποι δεν αγαπούν και τόσο τον χειμώνα. Κρυώνουν πολύ. Τους ενοχλεί ο καιρός, τους ενοχλούν τα πάντα. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς. Μάλιστα, πιστεύουμε πως ο χειμώνας είναι η πιο παρεξηγημένη εποχή, και έχουμε δέκα λόγους που θα πείσουν και εσένα.

1. Τα ρούχα
Τα χειμωνιάτικα ρούχα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα καλοκαιρινά. Οι στρώσεις ρούχων που μας κρατάνε ζεστούς, οι απίθανοι χρωματικοί και στυλιστικοί συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε… Ναι, ο χειμώνας είναι η πιο μοδάτη εποχή, και ξεκάθαρα μας αρέσει να νιώθουμε τέλεια με αυτά που φοράμε. Επιπλέον…

2. …τα σκουφάκια
Ένα ωραίο σκουφάκι θα σε κάνει να δείχνεις δέκα φορές πιο αξιολάτρευτος. Δοκίμασέ το, εγγυημένα αποτελέσματα.

3. Τα ζεστά ροφήματα
Είτε προτιμάς μία αχνιστή κούπα σκέτου καφέ, είτε ένα πηχτό κακάο – είτε ένα καραφάκι ρακόμελο, κι αυτό ζεστό ρόφημα είναι – ο χειμώνας είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να το απολαύσεις.

4. Το πατινάζ
Το πατινάζ είναι το ομορφότερο και πιο εντυπωσιακό από τα χειμερινά σπορ, και η αίσθηση του να γλιστράς πάνω στον πάγο με τα πέδιλα δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Εντάξει, μπορεί να χρειάζεται λίγη προσπάθεια για να πάρεις το κολάι στην αρχή, αλλά αξίζει.

5. Το φαγητό
Όσο κι αν προσπαθούμε να διατηρούμε την δίαιτά μας σε σωστά, υγιεινά επίπεδα, ο χειμώνας είναι μια κρύα εποχή που χρειάζεται… πολύ φαγητό. Και αυτό το φαγητό είναι πλούσιο, ζεστό και μας γεμίζει με την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα. Και, εντάξει, πάντα υπάρχει η άνοιξη για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το σώμα μας.

6. Η ομορφιά της φύσης
Υπάρχουν πολλοί που λατρεύουν τα ψυχρά χρώματα της φύσης τον χειμώνα. Από τα μουντά, σκουρόχρωμα γκρι μέχρι το εκτυφλωτικό λευκό του φρέσκου χιονιού, αυτή η εποχή έχει την δική της, ιδιαίτερη ομορφιά που χρειάζεται να αναγνωριστεί.

7. Το πρωινό χουζούρι
Είναι βαρύ το πάπλωμα τις κρύες μέρες. Δεν πειράζει, όμως. Πέντε λεπτάκια παραπάνω δεν έκαναν ποτέ κακό σε κανέναν—αρκεί να είναι πέντε και όχι… πενήντα.

8. Το πρωινό χουζούρι, αλλά με παρέα
Αν έχεις και παρέα στο κρεβάτι σου, το πρωινό χουζούρι γίνεται ακόμα καλύτερο. Οι πρώτες, ζεστές αγκαλίτσες της ημέρας είναι ο πιο όμορφος και γλυκός τρόπος να αντιμετωπίσεις τον χειμώνα με χαμόγελο.

9. Οι ζεστές κάλτσες
Όλοι οι άνθρωποι που έχουν μπει στην ενηλικίωση, το ξέρουν πολύ καλά: Ένα ζευγάρι χοντρές, ζεστές κάλτσες μπορούν να σου φτιάξουν όλη την ημέρα.

10. Η υπόσχεση πως πάντα έρχεται η άνοιξη…
Επειδή η ζωή είναι ένας κύκλος που δεν σταματά ποτέ, και αυτό είναι καλό να το θυμόμαστε πού και πού. Το κρύο πάντα φεύγει…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v