Σαντορίνη: Μαθητές έβγαλαν μισό τόνο σκουπίδια από παραλία

Μισό τόνο  σκουπίδια έβγαλαν από την παραλία Περίσσα της Σαντορίνης, 400 μαθητές του ΕΠΑΛ Θήρας με τη βοήθεια δυτών.
Σαντορίνη: Μαθητές έβγαλαν μισό τόνο σκουπίδια από παραλία

Αυτά καλό είναι να γίνονται. Και να καθαρίζονται.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αποστολής καθαρισμού βυθών και παραλιών στην Ελλάδα, “Keep Aegaen Blue”, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue’’, μαθητές και δύτες ανέσυραν περισσότερα από 483 κιλά σκουπίδια στην παραλία Περίσσα της Σαντορίνης.

Όπως αναφέρει η σελίδα dimokratiki.gr, oι μαθητές, αλλά και Κινέζοι τουρίστες – εθελοντές, οι οποίοι βρίσκονται για διακοπές στο νησί συνεργάστηκαν με τους δύτες του καταδυτικού κέντρου για να αφαιρέσουν σκουπίδια και αντικείμενα από την ακτή και το βυθό.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 400 μαθητές του ΕΠΑΛ Σαντορίνης, που με τη βοήθεια των ΚΤΕΛ μεταφέρθηκαν στην παραλία, η Κατερίνα Τοπούζογλου με δύτες και συνεργάτες της, το Καταδυτικό κέντρο Santorini Dive Center του Δημήτρη Καμπανού με 8 επαγγελματίες δύτες και αρκετές διασημότητες.

Το πρόγραμμα των δράσεων της πρωτοβουλίας “Keep Aegean Blue” το οποίο ανέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue”, θα συνεχιστεί, με επόμενους σταθμούς τη Μήλο, τη Νάξο, τη Σύρο, την Άνδρο, την Τήνο, τη Μύκονο και την Κάρπαθο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v