Οι πιο επιδραστικές γυναίκες των τελευταίων 70 ετών

Το BBC λέει πως δύο από τις πιο επιδραστικές γυναίκες των τελευταίων 70 ετών ήταν η Margaret Thatcher και η Bridget Jones. Δείτε και τις υπόλοιπες.
Οι πιο επιδραστικές γυναίκες των τελευταίων 70 ετών
Με αφορμή τα 70 χρόνια που κλείνει φέτος, η ραδιοφωνική εκπομπή Woman's Hour Power του BBC Radio 4 ανακοίνωσε τη λίστα με τις επτά γυναίκες που άλλαξαν τις ζωές άλλων γυναικών τα τελευταία 70 χρόνια.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και μια φανταστική ηρωίδα, η Bridget Jones του γνωστού ημερολογίου, αυτή η «ελαττωματική ηρωίδα» όπως την χαρακτήρισε η κριτική επιτροπή.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης η Beyonce, η φεμινίστρια και ακαδημαϊκός Germaine Greer, η Helen Brook που ίδρυσε το 1964 τα Brook Advisory Centres για να παρέχει αντισύλληψη και συμβουλευτική σε ανύπαντρες γυναίκες, η Barbara Castle, Υπουργός Εργασίας της Βρετανίας που εισηγήθηκε και πέρασε το διάταγμα περί ίσων αμοιβών το 1970, και η Jayaben Desai, που αγωνίστηκε ενάντια στους χαμηλούς μισθούς και τις κακές συνθήκες εργασίας για τις γυναίκες εργάτριες.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Margaret Thatcher. Εξηγώντας την απόφασή της, η κριτική επιτροπή δήλωσε: «Μπορεί να τη λατρεύεις ή μπορεί να τη μισείς, αλλά είναι σίγουρα δύσκολο να σκεφτεί κανείς γυναίκα με μεγαλύτερη επιρροή στις Βρετανίδες από την ‘βαρώνη’ Margaret Thatcher τις τελευταίες επτά δεκαετίες».

Πηγή: IB Times

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v