Οι 20 άνθρωποι που θαυμάζει περισσότερο ο πλανήτης

25.000 άνθρωποι σε 23 διαφορετικές χώρες ρωτήθηκαν «ποιον θαυμάζετε περισσότερο στον κόσμο»; Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν.
Οι 20 άνθρωποι που θαυμάζει περισσότερο ο πλανήτης
Το βρετανικό YouGov έκανε σε 25.000 ανθρώπους σε 23 χώρες την εξής απλή ερώτηση: «Από τους εν ζωή ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, ποιον θαυμάζετε περισσότερο;». Τα αποτελέσματα, που συγκεντρώθηκαν σε δύο top-10 ανδρών και γυναικών, ενδέχεται να σας εκπλήξουν.

Κατ’ αρχήν, ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι ο άνδρας που θαυμάζει περισσότερο ο πλανήτης είναι ο Bill Gates. Η δε παγκοσμίως πιο αξιοθαύμαστη γυναίκα είναι η Angelina Jolie. Στις δεύτερες θέσεις συναντάμε αντίστοιχα τον Μπάρακ Ομπάμα και τη Μαλάλα Γιουσαφζάι.



Εν συνεχεία, φτιάχτηκαν και τα αντίστοιχα top-10 της κάθε χώρας που συμμετείχε στην έρευνα. Εντύπωση προκαλεί ότι η Angelina Jolie βρίσκεται στο top-10 όλων των χωρών (συχνά και στην πρώτη θέση) ενώ το όνομα του Bill Gates απουσιάζει από λίστες όπως αυτή της Αιγύπτου. Στη Γερμανία, την πρώτη θέση στο top-10 των γυναικών που θαυμάζει περισσότερο ο κόσμος κατέχει η Angela Merkel, ενώ στο αντίστοιχο ανδρικό top-10 της Βρετανίας συναντάμε τον Stephen Hawking.



Μάλλον αναμενόμενα, ο πιο αξιοθαύμαστος άνθρωπος του κόσμου για τους Ρώσους είναι ο Vladimir Putin. Και η πιο παράξενη πρωτιά είναι εκείνη της Celine Dion στο top-10 των γυναικών που θαυμάζει περισσότερο ο κόσμος στη Νιγηρία.



Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλα τα top-10 ανά χώρα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v