Οι δέκα πιο έξυπνοι άνθρωποι σήμερα

Η έγκυρη ιστοσελίδα superscholar.org δημοσιεύει την λίστα με τους δέκα πιο έξυπνους ζωντανούς ανθρώπους στον κόσμο και εμείς χανόμαστε στα… IQ ενός «Μότσαρτ των Μαθηματικών», μιας παιδικής ιδιοφυΐας, ενός αμερικάνου σεναριογράφου και του… James Woods.
Οι δέκα πιο έξυπνοι άνθρωποι σήμερα
Το να κρίνεις πόσο έξυπνος είναι κάποιος είναι σίγουρα κάτι το υποκειμενικό. Τι έχει μεγαλύτερη σημασία: το σκορ που κάνουν σε τεστ IQ ή οι προσωπικές τους επιτυχίες; Ή μήπως και τα δύο; Πρόσφατα, η ιστοσελίδα superscholar. org δημοσίευσε μια λίστα με τους δέκα εξυπνότερους ανθρώπους στον πλανήτη αυτή τη στιγμή με βάση το IQ τους. Στην λίστα συνυπάρχουν επιστήμονες όπως ο Στήβεν Χόκινγκ, παιδιά – θαύματα όπως ο αστροφυσικός Κρίστοφερ Χιράτα και ο μαθηματικός Τέρενς Τάο και ένας… ηθοποιός. Ποιος; Δείτε την λίστα παρακάτω.


1. Τέρενς Τάο, μαθηματικός
Ηλικία: 37
ΙQ: 225

Στην ηλικία των 2, όταν εμείς μπουσουλάγαμε εκείνος έλυνε μαθηματικές πράξεις, στα 9 του μπήκε στο κολέγιο, στα 20 του πήρε διδακτορικό από το Πρίνστον και στα 24 του έγινε ο νεαρότερος καθηγητής στο UCLA. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει παραπάνω από 230 έρευνες. Ο ίδιος λέει πως αγάπησε τα μαθηματικά βλέποντας… Sesame Street.

2. Κρίστοφερ Χιράτα, αστροφυσικός
Ηλικία: 30
IQ: 225

Από τους έξυπνους ανθρώπους που τους ζηλεύουν ακόμα και οι… έξυπνοι, ο Χιράτα στα 13 του κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής, στα 14 μπήκε στο Πανεπιστήμιο Κάλτεκ και στα 16 του δούλευε στην… NASA, πάνω σε projects για τον αποικισμό στον Άρη.

3. Κιμ Ουνγκ Γιονγκ, φυσικός
Ηλικία: 50
ΙQ:210


Ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο επιβεβαιωμένο IQ στον κόσμο (ρεκόρ Γκίνες), μιλούσε ήδη τέσσερεις γλώσσες στην ηλικία των 2 (Κορεάτικα, Γιαπωνέζικα, Αγγλικά και Γερμανικά), ενώ στην ηλικία των 4 παρακολούθησε το πρώτο του πανεπιστημιακό μάθημα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η NASA τον κάλεσε να σπουδάσει στις ΗΠΑ όντας μόλις 8 χρονών.

4. Ρίκ Ρόσνερ, σεναριογράφος
Ηλικία: 52
ΙQ: 192


Εργάστηκε ως γυμνό μοντέλο, στρίπερ και σερβιτόρος και αυτή τη στιγμή δουλεύει ως σεναριογράφος γράφοντας κείμενα για τηλεοπτικές εκπομπές όπως το δημοφιλές σόου του Τζίμι Κίμελ. Και όμως, έχει ΙQ 192.

5. Γκάρι Κασπάροφ, σκακιστής
Ηλικία: 49
IQ: 190

Ο νεότερος που κέρδισε ποτέ τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, στα 22 του χρόνια, έχει αποσυρθεί από το άθλημα εδώ και αρκετά καιρό και τώρα περνάει τον χρόνο του γράφοντας βιβλία και δίνοντας διαλέξεις.

6. Τζέιμς Γουντς, ηθοποιός
Ηλικία: 65
IQ: 180


Αναμφίβολα η έκπληξη της λίστας. Ο 65χρονος, που διαθέτει IQ 180, γράφτηκε με υποτροφία στα μαθηματικά στο φημισμένο UCLA όταν ήταν ακόμη μαθητής γυμνασίου, αλλά τελικά έστρεψε την πλάτη του σε μια ακαδημαϊκή καριέρα για χάρη της μεγάλης οθόνης.



7. Πολ Άλεν, επιχειρηματίας
Ηλικία:59
IQ: 170


Ο συνιδρυτής της Microsoft αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορείς να μετατρέψεις την ευφυΐα σε κέρδος, με προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 10 δις ευρώ. Ο Άλεν βρίσκεται επίσης στην λίστα με τους πενήντα πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους του πλανήτη.

8. Τζούντιτ Πόλγκαρ, σκακίστρια
Ηλικία: 36
IQ: 170


Το σκάκι επανέρχεται δριμύτερο στην λίστα. Η νεότερη πρωταθλήτρια σκακιού στην ιστορία (μόλις 15 ετών), διακρίθηκε χάρη σε μια ιδέα του πατέρα της, ο οποίος εφάρμοσε πάνω της μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που θέλει τα παιδιά ικανά για μεγάλα επιτεύγματα, αν εκπαιδευτούν από νωρίς σε ένα και μόνο πεδίο γνώσης. Κάτι θα ήξερε.

9. Σερ Άντριου Γουάιλς, μαθηματικός
Ηλικία: 59
IQ: 159


O Βρετανός καθηγητής του Πανεπιστημίου Πρίνστον κατάφερε να λύσει το «τελευταίο θεώρημα του Φερμά», γνωστό και ως «το δυσκολότερο μαθηματικό γρίφο της ιστορίας» το 1995. Το πρόβλημα αυτό… ταλαιπωρούσε τους επιστήμονες επί 358 χρόνια. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, χρίστηκε ιππότης από την Βασίλισσα.

10. Στίβεν Χόκινγκ, αστροφυσικός
Ηλικία: 70
IQ: 160


Χαμηλότερο IQ από τον James Woods; Ας είναι. Το πιο αναγνωρίσιμο όνομα στην λίστα, ο διάσημος αστροφυσικός είναι συγγραφέας επτά βιβλίων και, κατά πολλούς, διάδοχος του Αϊνστάιν. Επίσης, ο άνθρωπος που βοήθησε εμάς τους… κοινούς θνητούς να κατανοήσουμε τα μυστικά του σύμπαντος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v