Αλεξάνδρα Ασημάκη: Η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο είναι Ελληνίδα

Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου ήταν μόνο η αρχή. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη χρίστηκε επίσημα κορυφαία πολίστρια για το 2011, στοχεύοντας τώρα για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Σε πείσμα των καιρών ο ελληνικός αθλητισμός συνεχίζει να μας δίνει αφορμές να νιώθουμε περήφανοι. Ο λόγος αυτή τη φορά για την Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία χρίστηκε χθες κορυφαία πολίστρια στον κόσμο από την FINA (Διεθνή Ομοσπονδία Κολύμβησης). Η Αλεξάνδρα, η οποία ανήκει στην ομάδα πόλο Βουλιαγμένης και έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Εθνική το προηγούμενο καλοκαίρι στην Σαγκάη, είχε πρόσφατα πάρει και τον αντίστοιχο τίτλο από τη LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης) ως καλύτερη πολίστρια της χρονιάς στην Ευρώπη.

Η Αλεξάνδρα, στα 23 της χρόνια, είναι φοιτήτρια της Νομικής και ένα από τα επαγγελματικά όνειρά της, όπως αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη, είναι ασχοληθεί με το Αθλητικό Δίκαιο. Η ενασχόλησή της με την κολύμβηση ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, ενώ πολύ νωρίς ξεκίνησαν γι’αυτήν οι διακρίσεις, καθώς ήταν εξαιρετική κολυμβήτρια στο πρόσθιο. Το πόλο μπήκε στην ζωή της μετά από προτροπή μιας φίλης της και από τότε ο τίτλος της κορυφαία «φουνταρτιστής» την ακολουθεί παντού και πάντα. Μαζί και οι μελανιές από το ξύλο που «τρώει» από τις αντίπαλες προσπαθώντας να στοχεύσει στο δίχτυ.

Συγκινημένη και υπερήφανη από την ανώτερη διάκριση που θα μπορούσε να δεχτεί ως αθλήτρια, η Αλεξάνδρα αναφέρει σε σχετική συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο πως δεν θα σταματήσει να κάνει αυτό που αγαπάει, όσο κι αν η Πολιτεία αρνείται να στηρίξει τους Έλληνες αθλητές.

«Τα παράπονά μου προς την κυβέρνηση είναι γνωστά, γιατί δεν αλλάζει τίποτα από μέρους της. Είμαι άνεργη, καθώς παραμένω αδιόριστη, με αποτέλεσμα να μην έχω ούτε ασφάλιση», είπε η Αλεξάνδρα, η οποία αν και, όπως συμπλήρωσε, γνωρίζει πως δεν πρόκειται ποτέ να ανταμειφθεί για όσα κι αν πετύχει, δεν σκοπεύει να το βάλει κάτω. Επόμενος στόχος; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, το καλοκαίρι του 2012.

Δείτε εδώ κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της Αλεξάνδρας Ασημάκη με την Εθνική Ομάδα Πόλο

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v