Έφυγε η Amy Winehouse

Σε ηλικία μόλις 27 ετών, η μοναδική φωνή της Amy Winehouse έσβησε, καθώς βρέθηκε νεκρή χθες στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο. Τα αίτια του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστα. Αποχαιρετούμε την τραγουδίστρια που έφερε τα πάνω-κάτω στα σύγχρονα μουσικά δρώμενα, εντός και εκτός σκηνής.
Έφυγε η Amy Winehouse
Σε ηλικία μόλις 27 ετών, η μοναδική φωνή της Amy Winehouse έσβησε για πάντα, καθώς βρέθηκε νεκρή χθες στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο. Τα αίτια του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστα. Αποχαιρετούμε την τραγουδίστρια που έφερε τα πάνω-κάτω στα σύγχρονα μουσικά δρώμενα, εντός και εκτός σκηνής.

To αστυνομικό δελτίο ήταν λακωνικό: "Η αστυνομία δέχθηκε κλήση από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου σε μία διεύθυνση στην πλατεία Κάμντεν, λίγο μετά τις 16.05 σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου, κατόπιν αναφορών ότι βρέθηκε το πτώμα μίας γυναίκας. Κατά την άφιξή τους, οι αστυνομικοί βρήκαν το σώμα μίας 27χρονης γυναίκας που επιτόπου κρίθηκε νεκρή. Οι έρευνες συνεχίζονται σχετικά με τα αίτια του θανάτου. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, η αιτία θεωρείται ανεξήγητη".

Η ταραγμένη προσωπική ζωή της Amy Winehouse ήταν γνωστή εδώ και καιρό, όπως και τα προβλήματα εθισμού που προσπαθούσε ανεπιτυχώς να ξεπεράσει. Η αποτυχία της να ολοκληρώσει τη συναυλία της στο Βελιγράδι, στις 18 Ιουνίου, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της ευρωπαϊκής περιοδείας της. Οι θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο έλπιζαν ότι η τραγουδίστρια θα κατόρθωνε να αναρρώσει και να επιστρέψει στη μουσική σκηνή. Δυστυχώς, όμως, η Αmy δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς της δαίμονες.

Γεννημένη στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983, η Amy Winehouse απέκτησε την πρώτη της κιθάρα σε ηλικία 13 χρονών, και ξεκίνησε να γράφει μουσική ένα χρόνο αργότερα. Κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Frank, το 2003, και κέρδισε το βραβείο Νοβέλο για το τραγούδι "Stronger than Me" ένα χρόνο αργότερα. Τον Μάιο του 2007 κέρδισε το ίδιο βραβείο για το "Rehab", κομμάτι στο οποίο, όπως είχε δηλώσει, εξέφραζε την άρνησή της να ενταχθεί σε κέντρο απεξάρτησης, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε με το αλκοόλ, την ηρωίνη και άλλα ναρκωτικά.

Το άλμπουμ Back to Black έγινε το best seller της χρονιάς, ξεπερνώντας τα 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα μόνο στη Μεγάλη Βρετανία. Στις 14 Φεβρουαρίου 2007 η Winehouse τιμήθηκε με το βραβείο BRIT ως η καλύτερη γυναίκα καλλιτέχνης.

Τον Φεβρουάριο του 2008, οι αμερικανικές αρχές της αρνήθηκαν την βίζα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να παραβρεθεί στην απονομή των βραβείων Γκράμι. Εμφανίστηκε, ωστόσο, μέσω δορυφορικής σύνδεσης για να τραγουδήσει τις επιτυχίες της You Know I'm No Good και Rehab, και να ευχαριστήσει για τα πέντε συνολικά βραβεία της. To 2009 ίδρυσε την δική της δισκογραφική εταιρεία, την Lioness Records.

Φεύγοντας, η Amy Winehouse είχε τη γενναιοδωρία να μας αφήσει μερικά θραύσματα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της. Ξαναθυμόμαστε κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια της γενιάς μας.

Τραγουδώντας το Rehab
στο τηλεοπτικό σόου του David Letterman



To άλμπουμ "Back to Black" και το ομώνυμο τραγούδι έκανε διάσημη τη φωνή της σε όλο τον κόσμο

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v