Justin Bieber: Φαινόμενο ετών 16

Ο 16χρονος Καναδός popstar έκλεισε έναν περίπου χρόνο στην δισκογραφία, και εσείς τον αναζητήσατε εκατομμύρια φορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google. Τι έχει πια αυτό το πιτσιρίκι και όλοι σφάζονται στα πόδια του;
Justin Bieber: Φαινόμενο ετών 16
Πάει πολύς καιρός από τότε που είχαμε να δούμε έναν ανήλικο popstar να αναδύεται και να μετατρέπεται σε φρενίτιδα ανά τον κόσμο. Φανταστείτε τον πανικό που δημιουργούσε η Britney Spears στους έφηβους των αρχών της χιλιετίας και τα ουρλιαχτά των κορασίδων για τον Σάκη Ρουβά (από τα 90s μέχρι και σήμερα), συνδυασμένα και επενδυμένα με μια υποψία R&B κουλτούρας. Όσο ιερόσυλο κι αν ακούγεται για την R&B κουλτούρα, αυτό συμβαίνει με τον Justin Bieber, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις συχνότερες αναζητήσεις στην μηχανή της Google για το 2010.

Ψάξαμε κι εμείς με την σειρά μας, και βρήκαμε για ποιον λόγο γίνεται όλη αυτή η φασαρία. Μάθετε μαζί μας, λοιπόν, 12 πράγματα που δεν ξέρατε –ή δεν θέλετε να ξέρετε- για τον μικρομέγαλο τραγουδιστή με το αδιευκρίνιστο κούρεμα.

- Είναι 16 ετών και μεγάλωσε με την μαμά του στο Οντάριο του Καναδά. Διατηρεί καλές σχέσεις με τον πατέρα του, ο οποίος δεν παντρεύτηκε ποτέ την μητέρα του.
- Η μητέρα του ευθύνεται για το φαινόμενο Bieber, καθώς ανέβασε στο YouTube βιντεάκια με το καμάρι της να επιδίδεται σε διασκευές τραγουδιών, ώστε να τον απολαμβάνουν και οι μακρινοί συγγενείς του. Κάπως έτσι, ο μελλοντικός manager του, Scooter Brown, έπεσε κατά λάθος πάνω σε ένα σχετικό video και τον «ανακάλυψε».
- Ο Usher και ο Justin Timberlake κονταροχτυπήθηκαν για να τον «εγγράψουν» στις δισκογραφικές εταιρίες τους, με νικητή τον πρώτο.
- Το μεγαλύτερο hit του μέχρι τώρα, το μελιστάλαχτο «Baby», είναι το video με τα περισσότερα views στο YouTube που έχει υπάρξει ποτέ (με σχεδόν μισό δισεκατομμύριο θεάσεις!)
- Ομολόγησε πως έδωσε το πρώτο του φιλί σε κοπέλα όταν ήταν 13 ετών.
- Ο λογαριασμός του στο Twitter έχει πάνω από 4,5 εκατομμύρια ακόλουθους, με τους οποίους κρατά συχνά επαφή.
- Τραγούδησε για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Barrack Obama και την σύζυγό του το τραγούδι «Someday at Christmas» του Stevie Wonder στις 20/12/09 στο πλαίσιο των εορτασμών «Christmas in Washington» στον Λευκό Οίκο.
- Το αγαπημένο του χρώμα είναι το μοβ και αγαπημένο του φαγητό, τα spaghetti Bolognese. (Δεν ξέρουμε ποιον ενδιαφέρει, αλλά τι να ρωτήσει κανείς ένα παιδάκι;)
- Είναι αριστερόχειρας.
- Μπήκε για πρώτη φορά στην ζωή του σε αεροπλάνο όταν ταξίδεψε για να συναντήσει τον μετέπειτα manager του, ο οποίος έχτισε ουσιαστικά την καριέρα του.
- Είναι ερωτευμένος με την Beyonce, την οποία και συνάντησε, αλλά δεν μπόρεσε να της εξομολογηθεί τα αισθήματά του, καθώς ήταν δίπλα της ο Jay-Z –και επειδή οι γλωσσικές του ικανότητες περιορίζονται στην προσθήκη των φράσεων «and I was like» και «what» στο τέλος κάθε πρότασής του. Είναι, επίσης, θαυμαστής της Jessica Biel.
- Συμμετείχε στην επανεκτέλεση του τραγουδιού «We are the world», τραγουδώντας τον πρώτο στίχο, που αρχικά τραγουδούσε ο Lionel Ritchie, για την ενίσχυση των πληγέντων της Αϊτής.

Ο πιο αμφιλεγόμενος 16άρης της χρονιάς
Σχετικά με τον Justin Bieber, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που τον αγαπούν –δηλαδή τα κοριτσάκια που θαμπώνονται με γιαλαντζί ημι-ραπάρισμα και ημι-emo μαλλί- και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι αυτής της Γης που σχεδόν τον απεχθάνονται.

Η πρώτη πλευρά κάνει αισθητή την παρουσία της με το να δημιουργεί χάος σε κάθε του live εμφάνιση. Κοριτσάκια καταλήγουν στο νοσοκομείο, εφηβάκια αλληλογδέρνονται για ένα του αυτόγραφο και ολόκληρες διμοιρίες αστυνομικών δυνάμεων επιστρατεύονται για να επαναφέρουν την τάξη κάθε φορά που ο 16άρης σκάει μύτη στα baggy ρούχα του. Πιο πρόσφατο συμβάν, το μαλλιοτράβηγμα δύο κοριτσιών για το ποια θα αποσπάσει το αντικείμενο του πόθου, όταν ο Justin πέταξε μια πετσέτα προς το μέρος τους.

Η άλλη πλευρά, αυτών που δεν αντέχουν να βλέπουν την φάτσα του και να ακούνε τα cheesy τραγούδια, στα οποία ένα αμούστακο αγόρι διηγείται τους έρωτές του, δεν έχει μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Ορδές bloggers σκαρφίστηκαν ένα σωρό ιστορίες για να σαμποτάρουν την καριέρα του Bieber και να κάνουν πλάκα εις βάρος του. Οι φήμες ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ή ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης κόλλησε… σύφιλη κυκλοφόρησαν πολύ γρήγορα και ο ίδιος αναγκάστηκε να σπεύσει και να καθησυχάσει μέσω Twitter τις θρηνούσες bieberίτσες του.

Παράλληλα, οι πολέμιοί του έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα να ψηφίσει το ίδιο το κοινό την τελευταία χώρα με την οποία θα ολοκληρωθεί η περιοδεία του. Η προπαγάνδα έπιασε, και οι άσπονδοι «φίλοι» του Justin πλειοδότησαν, ψηφίζοντας… Βόρεια Κορέα!

Παρ’ όλα αυτά, ο νεαρός popstar δεν πτοείται. Την ημέρα των Ευχαριστιών κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το νέο του album με acoustic versions των επιτυχιών του, που οδεύει ακάθεκτο προς την κορυφή των charts. Μάλλον ο manager του, του έμαθε καλά πως δεν υπάρχει καλή και κακή δημοσιότητα. Φτάνει να γίνεται συζήτηση –και μερικά εκατομμύρια google searches- γύρω από το όνομά του.

Επιμέλεια: Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v