Οι Stavento όπως δεν τους ξέρουμε

Ξεσηκώνουν το κοινό σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, τα τραγούδια τους «χτυπούν» κόκκινο στα charts και τα ραδιόφωνα τους λατρεύουν. Τι είναι αυτό που κάνει τους Stavento τόσο hot;
«Όμορφη», «Μέσα σου», «Καλώς σε βρήκα», «Στον κόσμο μας», «Σαν έρθει η μέρα» και άλλα πολλά τραγούδια έχουν κάνει τους Stavento να θεωρούνται ένα από τα πιο hot hip hop συγκροτήματα από το 2004 που δημιουργήθηκαν, από τον Μιχάλη Κουϊνέλη (Μέθυσος), Κώστα Λάττα και την Εύα Κανατά. Έχετε σίγουρα ακούσει τραγούδια τους, έχετε χορέψει και αφιερώσει στο έτερον ήμισυ και κατά πάσα πιθανότητα είτε έχετε ήδη πάει σε συναυλία τους, ή σκοπεύετε να πάτε.

Συγκεντρώσαμε πληροφορίες για όσα ξέρετε ή δεν ξέρετε για το συγκρότημα αυτό, που έχει κάνει μία μεγάλη μερίδα του κοινού να παραμιλάει.

* Αυτή τη στιγμή στο συγκροτημα είναι ο Κουϊνέλης, η Κλεοπάτρα, ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, το «Φάντασμα» και ο Sparky T.

* Οι περισσότεροι εξ’ αυτών, συμπεριλαμβανομένου και του Μιχάλη Κουϊνέλη, μένουν ακόμα στην Αλεξανδρούπολη και πηγαινοέρχονται για συναυλίες. Η Κλεοπάτρα, που αντικατέστησε την Αλεξάνδρα Κονιάκ, μένει στην Αθήνα.

* Ο Κουϊνέλης δουλεύει ως ηχολήπτης ακόμη.

* Πριν τη δημιουργία των Stavento οι Κουϊνέλης και Λάττας ήταν μέλη της low bap ομάδας των Active Member, Freestyle Productions, με τον πρώτο να είναι μέλος των Βαβυλώνα και τον δεύτερο στους Ακρίτες.

* Πήραν το όνομά τους από τη φράση Sotto di vento, που είναι κοινός "φραγκολεβαντίνικος" ναυτικός όρος εκ της ιταλικής, που σημαίνει υπήνεμα, δηλαδή εκτός ανέμου. Πρόκειται για την πλευρά του πλοίου/ του σκάφους/ του όρμου που δεν προσβάλλεται από τον άνεμο. Κατ΄ επέκταση, γι΄ αυτούς ήταν η αίσθηση να μαζεύονται μαζί φίλοι και να παίζουν ωραία μουσική.

* Συνήθως στα single τους συμμετέχουν διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες εκτός του συγκροτήματος όπως στο "Πριν σε γνωρίσω" η Shaya και στο πιο πρόσφατο single τους "Σαν έρθει η μέρα" η Ήβη Αδάμου.

* Τραγούδι τους, τη Νεράιδα, έχει ερμηνεύσει και ο Κώστας Τουρνάς

* Έχουν συνεργαστεί με την Έλενα Παπαρίζου σε καλοκαιρινή περιοδεία, μετά την επιτυχία της διασκευής του τραγουδιού «Μέσα σου», στα Mad Video Music Awards.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v