Lady Gaga: Diva ετών...23

Με μόλις δύο άλμπουμ στο ενεργητικό της αλλά εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, η ξανθιά performer με το περίεργο ντύσιμο και τις προκλητικές απόψεις φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της προηγούμενης χρονιάς. Και συνεχίζει ακάθεκτη και φέτος.
Lady Gaga: Diva ετών...23
«Rah-rah-ah-ah-ah. Roma - Roma-ma-ah. Ga- ga-ooh- la-la». Αν αναρωτιέστε από πού προέρχονται οι άναρθρες αυτές κραυγές, τότε μάθετε ότι πρόκειται για απόσπασμα από το καινούργιο single της Lady Gaga «Bad Romance», το οποίο «χτύπησε» κορυφή σε παραπάνω από δέκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αγγλίας και των ΗΠΑ. Γιατί τόσος χαμός; Θα αναρωτηθεί κάποιος. Τι το ξεχωριστό έχει αυτό το ξανθό κορίτσι και έχει κάνει όλον τον – μουσικό – κόσμο να μιλάει για αυτήν; Ταλέντο είναι η απάντηση και φυσικά, την απαραίτητη προώθηση από τα media.

Η Stefani Joanne Angelina Germanotta, όπως είναι το κανονικό της όνομα, γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1986 και από μικρή ηλικία άρχισε - όπως λέει η ίδια - να ασχολείται με την μουσική παίζοντας πιάνο. Η πρώτη της επιθυμία για να γίνει τραγουδίστρια ήταν στην ηλικία των δεκαεπτά, όταν και πήγε στο Τisch School of the Arts για να σπουδάσει μουσική. Η μεγαλύτερη από τις επιρροές της, το μουσικό συγκρότημα των Queen, ήταν και αυτό που έδωσε στον τότε παραγωγό της Rob Fusari την ιδέα να την αποκαλέσει Lady Gaga, από το διάσημο τραγούδι των Queen Radio Gaga”. Ο ίδιος μάλιστα, είχε παρατηρήσει αρκετές ομοιότητες στην ερμηνεία της με τον Freddie Mercury.

Το 2006 η Gaga ηχογράφησε αρκετά τραγούδια και άρχισε να συμμετέχει και σε burlesque shows παρέα με drag queens και go-go dancers. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις θεατρικές επιρροές από τους Queen, τον David Bowie, την Madonna, τον Michael Jackson, την μόδα και το πάθος της για την Τέχνη, την βοήθησαν στο να αποκτήσει μια εντυπωσιακή σκηνική παρουσία. Ήδη από την ηλικία των 19, η Gaga ήταν έτοιμη για να γνωρίσει την απόλυτη επιτυχία.

Υπογράφει συμβόλαιο με την Def Jam για να φύγει τρεις μήνες μετά και ύστερα από μεσολάβηση του παραγωγού της Rob Fusari, υπογράφει με την Streamline/Interscope γνωρίζοντας παράλληλα προσωπικά τον ιδιοκτήτη Jimmy Lovine. Συνεχίζει να είναι δραστήρια, γεγονός που κάνει τον ράπερ Akon να ασχοληθεί μαζί της και να την προσλάβει στην δισκογραφική του εταιρεία, την Kon Live.

Δουλεύοντας παράλληλα για την Interscope και γράφοντας τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, αρχίζει να προετοιμάζει το έδαφος για την έναρξη της solo καριέρας της. Το πρώτο της single Just Dance κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2008 και το πρώτο της άλμπουμ τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου.



Το κομμάτι Just Dance, στο οποίο συμμετείχε ο ράπερ και φίλος του Akon Colby O’Donnis, έκανε «μεγάλη» είσοδο στα 100 πιο δημοφιλή singles του περιοδικού Billboard και έγινε αμέσως hit στα clubs όλου του κόσμου. Εγκαταστάθηκε στην πρώτη θέση των charts τον Ιανουάριο του 2009 και προετοίμασε το έδαφος για το επόμενο single του άλμπουμ, το Poker Face, το οποίο εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με τις ποπ μελωδίες του και το έντονο beat του. Ακολούθησαν τα Love Game και Paparazzi, τα οποία επίσης έκαναν εντυπωσιακές εισόδους στο Top10. Η κυριαρχία της Gaga στην pop σκηνή είναι πλέον δεδομένη.


 
Στα τέλη της χρονιάς που μας πέρασε, η δραστήρια νεαρή performer κυκλοφόρησε το δεύτερο της άλμπουμ, Fame Monster, το οποίο αρχικά προοριζόταν να κυκλοφορήσει σε μια deluxe έκδοση μαζί με το ντεμπούτο της. Το πρώτο single του άλμπουμ «Bad Romance», έγινε το πέμπτο συνεχόμενο κομμάτι της Gaga που μπαίνει στο Top10 και όπως όλα δείχνουν έπεται συνέχεια...





Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για την "Gaga"

1. Στα τέλη του 2009 το όνομά της ήταν στο νούμερο ένα των αναζητήσεων του Yahoo!
2. Έμαθε πιάνο στα τέσσερα της και έγραψε την πρώτη της μπαλάντα στα δεκατρία.
3. Πήγαινε σχολείο στο ιδιωτικό Catholic Convent of the Sacred Heart. Στο ίδιο σχολείο πήγαιναν και η Πάρις Χίλτον, η Νίκυ Χίλτον και η Κάρολιν Κένεντυ.
4. Είναι καστανή και δεν φοβάται να το παραδεχτεί.
5. Έχει δημιουργήσει μια ομάδα παραγωγής που λέγεται Haus of Gaga και η οποία αναλαμβάνει να σχεδιάσει όλα της τα ρούχα.
6. Έχει γράψει μουσική για καλλιτέχνες όπως η Fergie, οι Pussycat dolls και η Britney Spears.
7. Το πρώτο της Live ήταν μαζί με τους πρόσφατα επανενωμένους New Kids on the Block.
8. Έχει δηλώσει ότι η μούσα της είναι η Donatella Versace.
9. Έχει δηλώσει ότι είναι bisexual και ότι την εμπνέουν οι όμορφες γυναίκες. Μάλιστα το κομμάτι Pokerface μιλάει για την αμφισεξουαλικότητά της.
10. Υπήρχαν φήμες ότι είναι ερμαφρόδιτη. Φήμες που βασίζονται σε βίντεο από live εμφάνισή της. Η ίδια απάντησε σε αυτές λέγοντας «δεν το θεωρώ προσβολή, απλά τα γεννητικά μου όργανα το βλέπουν έτσι».

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v