O Λεμπρόν Τζέιμς είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος μπασκετμπολίστας

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μπορεί να μην παίξει στους τελικούς του ΝΒΑ φέτος, αλλά έχει έναν νέο τίτλο: του δισεκατομμυριούχου.
O Λεμπρόν Τζέιμς είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος μπασκετμπολίστας
Ο 37χρονος αστέρας των Λος Άντζελες Λέικερς εντάχθηκε επίσημα στο κλαμπ με τις… τρεις τελείες, σύμφωνα με το Forbes, αφού έβγαλε άλλα 121,2 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο. Είναι ο πρώτος ενεργός παίκτης του ΝΒΑ που γίνεται επίσημα δισεκατομμυριούχος.

Ο μόνος άλλος σταρ του ΝΒΑ που έγινε δισεκατομμυριούχος είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος έγινε δισεκατομμυριούχος το 2014, μια δεκαετία αφότου αποσύρθηκε.

Ο Τζέιμς, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε μια διετή συμφωνία 85 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Λέικερς, πήρε 387 εκατομμύρια δολάρια σε μισθό κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σύμφωνα με το Spotrac.

Το Forbes αναφέρει ότι έχει κερδίσει επιπλέον 900 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους από τότε που μπήκε στο πρωτάθλημα το 2003.

Ο Τζέιμς έχει ξεκινήσει επίσης μια σειρά από κερδοφόρες επιχειρηματικές δράσεις κατά τη διάρκεια της 19χρονης καριέρας του. Το 2016, υπέγραψε ισόβια συμφωνία με τη Nike, η οποία φημολογείται ότι αξίζει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από μόνη της, αν και το ποσό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από τον James. Έχει επίσης μερίδιο στην εταιρεία παραγωγής SpringHill αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το Forbes.

Επιπλέον, ο James έχει συνεργασίες με αλυσίδες όπως η Blaze Pizza, όπου είναι επενδυτής και κατέχει μερίδιο 10%, που το Forbes εκτιμά ότι αξίζει 30 εκατομμύρια δολάρια. Είναι επίσης επενδυτής στο Fenway Sports Group και κέρδισε ένα απροσδόκητο ποσό μετρητών από την πώληση της Beats στην Apple το 2014, επειδή κατείχε μικρό μέρος της εταιρείας.

Πηγή: CNBC

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v