Ένοχος για τον φόνο της Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Ένοχος για τον φόνο της Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Ομόφωνα ένοχο κήρυξε το δικαστήριο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωση ζώου, ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση.

Κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο κατηγορούμενος παρέμεινε απολύτως ανέκφραστος.

Το δικαστήριο ξεκίνησε σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι την διάσκεψή του, προκειμένου οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι να αποφασίσουν σχετικά με την ενοχή του 34χρονου πιλότου που δικαζόταν για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την καταδίκη του Αναγνωστόπουλου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές από την πλευρά του θύματος δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ψυχικής διέγερσης και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης».

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης από τους δικαστές να μην αποδεχτούν το επιχείρημα περί θολωμένου μυαλού της υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, σημειώνοντας πως «πολλές φορές αναρωτήθηκα κατά την απολογία αν καταλάβαινε για τι πράγμα μιλούσε και αν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Επιμήκυνε την απολογία του για ώρες για να πείσει πως "κάτι φοβερό είχε συμβεί" εκείνο το βράδυ. Κατέληξε μέσα από παιδαριώδη επιχειρήματα σε αυτό που συνέβη. Ήταν ένα ζήτημα απολύτως διαχειρίσιμο. Πώς λοιπόν πυροδοτήθηκε ο θυμός του; Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπερασπιστική γραμμή του. Δυσκολεύτηκε να αποδείξει την κορύφωση του συναισθήματος».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, χαρακτήρισε τον Αναγνωστόπουλο πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό. «Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ» είπε ο συνήγορος.

Η υπεράσπιση του πιλότου ισχυρίστηκε πως η Καρολάιν δεν κοιμόταν, ενισχύοντας την εκδοχή του 34χρονου περί βρασμού εξαιτίας επιθετικής συμπεριφοράς του θύματος. «Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν» δευτερολόγησε η εισαγγελέας, τονίζοντας όμως πως αν ίσχυε κάτι τέτοιο «η Καρολάιν θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό;».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v