Ίλον Μασκ: Μειώνεται ο πληθυσμός, δεν θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά ανησυχώντας για την κλιματική αλλαγή και τις εντεινόμενες οικονομικές ανισότητες.
Ίλον Μασκ: Μειώνεται ο πληθυσμός, δεν θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη

Τις έντονες ανησυχίες του αναφορικά με μια ενδεχόμενη μείωση του πληθυσμού εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος και CEO των Tesla και SpaceX, Ίλον Μασκ σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι ικανή να υπονομεύσει τις φιλοδοξίες εποικισμού του στον πλανήτη Άρη.



«Θα έπρεπε να μας ανησυχεί πολύ περισσότερο η κατάρρευση του πληθυσμού. Οι προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών είναι απόλυτες ανοησίες. Απλά πολλαπλασιάστε τις γέννες της προηγούμενης χρονιάς με το προσδόκιμο ζωής. Δεδομένης της καθοδικής τάσης στον δείκτη γεννητικότητας, αυτό θα είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο, εκτός αν η κατάσταση αλλάξει. Αν δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για τη Γη, σίγουρα δε θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη», γράφει ο δισεκατομμυριούχος.

Στη συνέχεια, ο Μασκ, παρέθεσε και δύο άρθρα, ένα που σημειώνει πως η γεννητικότητα μειώθηκε κατά 4% το 2020, ένα νέο δηλαδή αρνητικό ρεκόρ, ενώ το δεύτερο είναι ένα δημοσίευμα του BBC που επισημαίνει πως αναμένεται «κραχ» στο παγκόσμιο ποσοστό γονιμότητας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v