«Δεν θέλω ομοφοβικούς στο θέατρό μου»

Αποφασισμένος να αγωνιστεί για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα δήλωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη.
«Δεν θέλω ομοφοβικούς στο θέατρό μου»
Στην εκπομπή της ΕΡΤ "Αυτός και ο Άλλος" βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Καπουτζίδης, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για ην ομοφοβία της ελληνικής κοινωνίας, τα δικαιώματα που η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα προσπαθεί να κατακτήσει, αλλά και για την γενναιότητα της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο δημοφιλής σεναριογράφος και ηθοποιός δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ελλάδα. «Νιώθω ότι είμαι πάντα ξεκάθαρος με τον κόσμο. Όλοι σχεδόν οι γκέι είναι ανοιχτοί με το περιβάλλον τους. Αυτό το οποίο πάντα με προβλημάτιζε δεν ήταν το αν θα χάσω κοινό ή αν θα χάσω διαφημίσεις. Δεν θέλω να πάω σε ένα κανάλι που δεν θέλουν έναν γκέι, ή σε μια διαφήμιση που δεν θέλουν έναν γκέι και δεν θέλω επίσης να έρχονται στο θέατρό μου και να με βλέπουν άνθρωποι που δεν θέλουν έναν γκέι. Να κάτσουν σπίτι τους ή να δουν ένα άλλο θέατρο και θα είμαστε ευτυχισμένοι και οι δύο» είπε χαρακτηριστικά.

«Δυσκολεύτηκα όταν κατάλαβα τη σεξουαλικότητά μου. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τότε νόμιζες πως ήσουν ο μόνος στον κόσμο» είπε μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια. «Τη δεκαετία του ΄80 ένας γκέι ήταν ένας άνθρωπος από το περιθώριο. Δεν ήταν αποδεκτός ή ήταν αυτός που έτρωγε σφαλιάρες στις ελληνικές ταινίες και τον κορόιδευαν. Ήταν καρικατούρα. Άρα έλεγες εκεί θα είμαι και εγώ. Θέλω να βοηθήσω τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα. Είμαι αποφασισμένος για αυτό».

Σχολιάζοντας την γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, και το κύμα υποστήριξης αλλά και νέων καταγγελιών που ξεκίνησε, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε «Θαυμάζω απεριόριστα τη Σοφία Μπεκατώρου. Της έστειλα μήνυμα αμέσως. Είναι πρότυπο για ένα νέο κορίτσι σήμερα. Οι γυναίκες πρέπει να ενωθούν. Η ισότητα δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Πρέπει να μάθει ένας άντρας πώς να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα, πρέπει να μάθει η γυναίκα πως είναι ίση».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v