Φάκελος Νταϊάνα: Θεωρίες στοιχειώνουν τον θάνατό της για 23 χρόνια

Ήταν το τραγικό δυστύχημα στα αλήθεια δυστύχημα; Ή μήπως κάποιοι ήθελαν την πριγκίπισσα νεκρή;
Φάκελος Νταϊάνα: Θεωρίες στοιχειώνουν τον θάνατό της για 23 χρόνια
Κυριακή 31 Αυγούστου 1997. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγιέντ, σύμφωνα με το βιβλίο του Jean-Michel Carradec'h, «Qui a tué Lady Di ?», αψηφούν το πρόγραμμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ και επιβαίνουν στη μοιραία Mercedes. Ο Ντόντι καλεί τον Ανρί Πολ, βοηθό του επικεφαλής ασφάλειας του ξενοδοχείου Ritz (το οποίο ανήκε στην οικογένεια Αλ Φαγιέντ) και ξεκινούν για το διαμέρισμα του Ντόντι. Στο διαμέρισμα δεν έφτασαν ποτέ. Το αυτοκίνητο συνετρίβη λίγο αφού μπει στη σήραγγα Πλας Ντε Άλμα μετά από πρόσκρουση σε διαχωριστικό κιγκλίδωμα. Και οι τρεις επιβαίνοντες απεβίωσαν, αλλά οι λάτρες της Νταϊάνα δεν μπόρεσαν ποτέ να δεχτούν ότι ο θάνατος της πριγκίπισσας του λαού ήταν τόσο άδικος. Ιδού και οι συνωμοσίες που συνόδεψαν τον θάνατό της.

Ο πρίγκηπας Τσαρλς δεν μπορούσε να παντρευτεί, αν η Νταϊάνα ήταν εν ζωή

Το ένστικτο της Νταϊάνα φαίνεται να ήταν αρκετά ισχυρό, καθώς λίγο αφού χωρίσει με τον πρίγκηπα Τσαρλς και 10 μήνες πριν το μοιραίο ατύχημα, έστειλε ένα σημείωμα στον μπάτλερ της στο οποίο ουσιαστικά προέβλεπε τον θάνατό της. «Κάθομαι στο γραφείο μου σήμερα, λαχταρώντας κάποιον να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να μείνω δυνατή και να κρατήσω το κεφάλι μου ψηλά. Η συγκεκριμένη φάση στη ζωή μου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη –[κάποιος] σχεδιάζει ένα «ατύχημα» με το αυτοκίνητό μου, κάποια βλάβη στα φρένα ώστε να μείνει ο δρόμος ανοιχτός για να παντρευτεί ο Τσαρλς».

Τα ΜΜΕ απέφευγαν να αναφέρουν ολόκληρο το επίμαχο χειρόγραφο, ωστόσο τα λόγια της Νταϊάνα δε σταματούσαν εκεί. Έλεγε ότι ο πρίγκηπας Τσαρλς θέλει να παντρευτεί μία γυναίκα ονόματει Τίγκι και ότι η Καμίλα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας αντιπερισπασμός. Τελικά, το σημείωμα ίσως και να μην ήταν τόσο προφητικό.  Επιπλέον ο μπάτλερ σε σχετική με το σημείωμα ερώτηση είπε ότι δεν πρέπει να δίνεται τόση σημασία στο χειρόγραφο καθώς εκείνη την περίοδο η Νταϊάνα ένιωθε εξαιρετικά αγχωμένη.

Η βασιλική οικογένεια δε δεχόταν τη σχέση της με τον Αλ Φαγιέντ

Ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ, γιος του αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, πέθανε επίσης στο τραγικό δυστύχημα. Φήμες έλεγαν -διαδιδόμενες από τον Μοχάμεντ- ότι η Νταϊάνα ήταν έγκυος στο παιδί του Ντόντι και ότι το ζευγάρι είχε σκοπό να αρραβωνιαστεί σύντομα. Κάποιοι υποστήριξαν ότι η βασιλική οικογένεια δεν ήθελε η μητέρα ενός διάδοχου του θρόνου να παντρευτεί έναν μουσουλμάνο. Η Operation Paget https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Pagetόσο κι αν έψαξε δεν βρήκε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι ο Ντόντι αγόρασε δαχτυλίδι για να κάνει πρόταση γάμου. Το βασικότερο όλων; Οι αιματολογικές εξετάσεις κατέρριψαν τον μύθο της εγκυμοσύνης.

Οι γάλλοι γιατροί έκρυψαν την εγκυμοσύνη της Νταϊάνα

Κάποιοι δεν πείσθηκαν από τα αρνητικά τεστ εγκυμοσύνης. Οι γιατροί ξεκίνησαν τη διαδικασία ταρίχευσης αρκετά σύντομα, γεγονός που απέκλειε τη δυνατότητα πραγματοποίησης τεστ εγκυμοσύνης με χρήση ούρων. Το θέμα είναι ότι οι γιατροί ακολούθησαν το πρωτόκολλο και η ταρίχευση έγινε μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Επιπλέον, δε συνηθίζεται να γίνονται τεστ εγκυμοσύνης με χρήση ούρων σε μία νεκρή γυναίκα.

Ο οδηγός της Νταϊάνα ήταν πληροφοριοδότης μυστικών υπηρεσιών

Ένας αστυνομικός των Μυστικών Υπηρεσιών της Αγγλίας (Μ16) ονόματει Ρίτσαρντ Τόμλινσον διέδωσε μία φήμη η οποία έλεγε ότι έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους κάποιοι φάκελοι οι οποίοι αφορούν τη δολοφονία ενός ξένου πολιτικού στο Παρίσι, των οποίων το περιεχόμενο είχε ανατριχιαστικές ομοιότητες με το δυστύχημα της πριγκίπισσας. Η φήμη δεν τελειώνει εκεί. Πληροφοριοδότης της Μ16 ήταν ο ο Ανρί Πολ∙ γιατί έτσι. Παρ’ όλα αυτά ο Ανρί πέθανε επίσης στο τραγικό δυστύχημα και ο Ρίτσαρντ ήταν γνωστός για τις προσπάθειες του να διαβάλει τη M16.

Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθούσε τη Νταϊάνα

Προφανώς οι φήμες περί εμπλοκής της Μ16 δεν ήταν αρκετές, επομένως οι συνωμοσιολόγοι αποφάσισαν να προσθέσουν στο περίτεχνο συνωμοσιολογικό μείγμα και την αμερικανική κυβέρνηση. Το σενάριο λέει ότι η CIA και η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) παρακολουθούσαν τα τηλεφωνήματα της Νταϊάνα και είχαν 39 αρχεία που σχετίζονταν με την πριγκίπισσα. Για την ακρίβεια, η CIA παραδέχτηκε ότι είχε στην κατοχή της 1054 σελίδες με πληροφορίες για την Νταϊάνα, αλλά είπε επίσης ότι οι πληροφορίες δεν αφορούσαν το ατύχημα. Η NSA δε, είχε πράγματι υποκλέψει ένα τηλεφώνημα της Νταϊάνα στην γυναίκα του βραζιλιάνου πρέσβη, ωστόσο η γυναίκα του πρέσβη προκύπτει ότι ίσως ήταν πιθανός στόχος επίθεσης.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v