Σπάνιες φωτογραφίες της 19χρονης Μέρλιν σε δημοπρασία

Η απόλυτη θεά του περασμένου αιώνα σε εννέα εκπληκτικές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες που δημοπρατούνται αυτές τις μέρες στην Αμερική.
Σπάνιες φωτογραφίες της 19χρονης Μέρλιν σε δημοπρασία
Εννέα υπέροχες Polaroid της Μέριλιν Μονρόε, που τράβηξε ο φίλος της, ούγγρος φωτογράφος Andre de Dienes μεταξύ 1945 και 1953, βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Οι συλλεκτικές φωτογραφίες, που δεν είχαν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, δημοπρατούνται στις 28 Μαΐου από τον αμερικάνικο οίκο Nate D. Sanders Auctions.



Ο φωτογράφος γνώρισε την 19χρονη τότε Norma Jeane Baker το 1945, μετά το διαζύγιό της με τον James Dougherty. Ο Andre de Dienes, άρτι αφιχθείς στο Χόλιγουντ από τη Νέα Υόρκη, αναζητούσε ένα μοντέλο να ποζάρει γυμνό για εκείνον. Η νεαρή Μέριλιν του εκμυστηρεύτηκε την επιθυμία της να γίνει ηθοποιός και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που την τράβηξε τη βοήθησαν να κλείσει την πρώτη της δουλειά.



Οι δυο τους υπήρξαν ζευγάρι για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, και παρέμειναν καλοί φίλοι μέχρι τον πρόωρο θάνατο της Μέριλιν. Ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Nate D. Sanders δήλωσε πως «Οι φωτογραφίες του Andre de Dienes με την Μέριλιν Μονρόε είναι πραγματικά σπάνιες. Είναι υπέροχες εικόνες ενός αναδυόμενου θρύλου». Η τιμή εκκίνησης των φωτογραφιών είναι 1.000 δολάρια η μία.











Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v