Endsight: «Στην Ελλάδα γίνονται γνωστοί μόνο αυτοί που βγάζουν χιτάκια»

Endsight: «Στην Ελλάδα γίνονται γνωστοί μόνο αυτοί που βγάζουν χιτάκια»
Οι μελωδικοί death metallers Endsight σχηματίστηκαν μόλις το 2009 κι έχουν στο ενεργητικό τους μέχρι στιγμής δύο άκρως ελπιδοφόρα άλμπουμ: το ντεμπούτο τους "A Falling World" του 2011 και το πρόσφατο «A Vicious Circle», στην παραγωγή του οποίου έχει συμβάλει ο κιθαρίστας των Rotting Christ, Γιώργος Εμμανουήλ. Η μπάντα αποτελείται από τον Βασίλη (ντραμς), τον Σπύρο (κιθάρα), τον Νίκο (φωνητικά), τον Γιάννη (κιθάρα) και τον Φάνη (μπάσο).

«Οι Endsight δημιουργήθηκαν από τις στάχτες των Volume69 και των For What is Worth και παρά το γεγονός ότι όταν πρωτοξεκινήσαμε να παίζουμε το 2002 είχαμε πιο hardcore στυλ, στην πορεία εξελιχθήκαμε ως μουσικοί και εξελίξαμε την μουσική μας σε αυτό που παίζουμε σήμερα», λέει ο Βασίλης, drummer της μπάντας.

Οι επιρροές τους είναι κατά κύριο λόγο συγκροτήματα όπως οι Raised Fist, οι At The Gates και οι Darkest Hour. Ωστώσο, παρά τα δύο μόλις χρόνια τους ως συγκρότημα, έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ιδιαίτερη μουσική ταυτότητα. «Προσωπικά, πέρα από τις εν λόγω μπάντες, έχω επηρεαστεί αρκετά από την κινηματογραφική μουσική και συγκεκριμένα αυτήν του Βασίλη Πολυδούρη. Γενικά τα κομμάτια μας εμπνέονται από καταστάσεις, από το mood  που επικρατεί εκείνη την στιγμή. Αν υπάρχει στεναχώρια βγαίνει κάτι πιο σκοτεινό και επιθετικό, αν έχουμε όρεξη βγαίνει κάτι πιο ‘στακάτο’», επισημαίνει ο ίδιος.



Για το κατά πόσο μια ελληνική μπάντα μπορεί να αναδειχτεί σε μια χώρα όπου το metal δεν αποτελεί κοινό άκουσμα, ο Βασίλης θεωρεί ότι η ελληνική metal έχει μεν το δικό της κοινό, αλλά η μουσική κουλτούρα του μέσου Έλληνα είναι "επιεικώς απαράδεκτη". «Δεν είναι δύσκολο να αναδειχτείς αν αυτό που κάνεις ξέρεις γιατί το κάνεις, το γουστάρεις, το ζεις και έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα. Και βάζω μέσα σε αυτόν τον κανόνα όλα τα hardcore, punk, metal, crust και grind συγκροτήματα τα οποία δεν έχουν την αναγνώριση που θα έπρεπε, γιατί πολύ απλά στην Ελλάδα γίνονται γνωστοί μόνο οι καλλιτέχνες που βγάζουν χιτάκια και έχουν άλλους να τους κάνουν τις ενορχηστρώσεις και να τους γράφουν στίχους. Αυτούς ο κόσμος τους θεωρεί ‘καλλιτέχνες’ και εμάς ‘ανθρώπους που γκαρίζουν’», λέει χαρακτηριστικά.

Έχοντας αποδεχτεί την ελληνική πραγματικότητα, η οποία σίγουρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει σε μια «φρέσκια» metal μπάντα τα προς το ζην, οι Endsight έχουν ήδη ξεκινήσει να οργανώνονται κατάλληλα για να παίξουν στο εξωτερικό. «Το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά. Γι’ αυτό και έχουνε κάνει κάποιες κινήσεις τον τελευταίο χρόνο για να βγάλουμε ένα καλό ακουστικό και οπτικό υλικό που να αντιπροσωπεύει την μπάντα στο έπακρο», λέει ο Βασίλης, «Από εκεί και πέρα έχουμε κάνει διάφορες κινήσεις με μπάντες του εξωτερικού με τις οποίες ταιριάζουμε μουσικά και θα μπορούσαμε να κάνουμε περιοδείες μαζί και να αποκτήσουμε εμπειρίες».



«Βλέπω ότι υπάρχουν συνέχεια προσπάθειες από νέες και παλιές μπάντες στον χώρο είτε μέσα από ζωντανές εμφανίσεις είτε μέσω live, οι οποίες ανεβάζουν συνέχεια τον πήχη», λέει ο ίδιος για το μέλλον της ελληνικής metal, ενώ μοιράζεται και τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος: «Προέχει να κυκλοφορήσουμε και επίσημα τον δίσκο μας ‘A Vicious Circle’ και ύστερα θα κυνηγήσουμε με πολύ δύναμη να καταφέρουμε τα πάντα. Επίσης, κανονίζουμε ήδη ένα tour στην Ελλάδα τον προσεχή Σεπτέμβριο».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v