Κερδίστε βιβλιοδώρα για το παιδί σας!

Κερδίστε βιβλιοδώρα για το παιδί σας!
Το in2life σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους που δραστηριοποιούνται στο παιδικό βιβλίο, εξασφάλισε για τους αναγνώστες του βιβλιοδώρα που θα χαρίσουν χαμόγελο και όμορφες στιγμές στα παιδιά σας.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τα βιβλία τα οποία περιλαμβάνονται στον διαγωνισμό του in2life, με τον οποίο γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, και να δηλώσετε συμμετοχή στην Φόρμα Διαγωνισμού για το καθένα ξεχωριστά, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο link και συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας.

Ο διαγωνισμός θα «τρέχει» μέχρι και την Παρασκευή 5 Απριλίου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών στην σελίδα των διαγωνισμών του in2life. 

*Εκδόσεις Παπαδόπουλος – Picturebooks.gr 

*Η ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, της Αλεξάνδρας Μητσιάλη 
Μια κούκλα ταξιδεύει στον κόσμο, από χώρα σε χώρα, από αγκαλιά σε αγκαλιά. Είναι μια κούκλα διαφορετική από τις άλλες. Ίσως είναι τα μάτια της που δεν μπορείς να πεις τι χρώμα ακριβώς έχουν, ίσως το στόμα της που μισανοίγει σαν να θέλει κάτι να σου πει μυστικά και η καρδιά σου χτυπάει δυνατά. “Όπου κι αν πας, θα είσαι δική μου για πάντα”. Είναι μια κούκλα που ταξιδεύοντας ξετυλίγει το νήμα που συνδέει μέσα στη διαφορετικότητά τους τα παιδιά όλου του κόσμου: τα κοινά συναισθήματα, τις κοινές ανάγκες, τα όνειρα τους.
Είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο «σε όλα τα παιδιά του κόσμου που έχουν δικαίωμα να είναι ευτυχισμένα», ένα βιβλίο για τις πρωταρχικές αξίες της ζωής που θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτες. Ένα βιβλίο πρωτότυπο, βαθύ, οραματικό, γραμμένο με πολλή αγάπη κι άλλη τόση λογοτεχνική δεινότητα.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού, Σελίδες: 32, Σχήμα: 21 Χ 29

*Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ, Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ, του Geoffroy de Pennart 
Μια ευγενική πριγκίπισσα (και δασκάλα στο σχολείο), ένας ατρόμητος ιππότης (και πολύ ερωτευμένος), ένας καλός δράκος (και πιστός φύλακας) σε μια απίθανη περιπέτεια. Πώς θα κατακτήσει ο ιππότης την καρδιά της πριγκίπισσας; Να ξέρετε, πάντως, οι γενναίοι ιππότες τα καταφέρνουν πάντα. Το νέο βιβλίο του αγαπημένου σας Geoffroy de Pennart, που έγινε πλατιά γνωστός με τα ανατρεπτικά παραμύθια του στη σειρά μας “Ο Λύκος”, αυτή τη φορά γράφει μια υπέροχη ιστορία αγάπης, που τα έχει όλα: και πριγκίπισσες και δράκους και... happy end!
Σχήμα: 21x29, Σελίδες: 40 




*Εκδόσεις Πατάκη 

*
ΜΑΡΑΛΑ, Η ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ 
Η Μαραλά, η πιο παλιά γυναίκα του κόσμου, ζει έναν καιρό παμπάλαιο, έναν καιρό που ήταν πριν απ’ όλους τους καιρούς. Ζει με τα ζώα και τα πουλιά, τα δέντρα, τους ανέμους και τους κεραυνούς. Ξέρει τη γλώσσα τους καλά, μιλά μαζί τους και σιγομουρμουρά. Στα μακριά της τα μαλλιά τα πουλιά φτιάχνουν τις φωλιές τους. Μέσα στις στρογγυλάδες της πλεξούδας της γεννιούνται τα καινούρια πουλιά κι οι σπόροι γίνονται λουλούδια. Η Μαραλά ζει μαζί τους σ’ έναν κόσμο ευτυχισμένης συνύπαρξης, έναν κόσμο που όλα τα χωρά. Βλέπει, ακούει, αγγίζει, μυρίζει, γεύεται, ζυμώνει, πλάθει και τραγουδά. Η σχέση τους, αδιαμεσολάβητη και αθώα.
Όταν μια μέρα θα φτάσει σ’ αυτόν τον κόσμο ένα κορίτσι σπάζοντας τον πάγο με την ξύλινη σανίδα του, η Μαραλά θ’ αρχίσει να λέει τις ιστορίες της. Το κορίτσι θα θελήσει να τις αποτυπώσει, να μην ξεχαστούν. Θα καταφέρει να τις «γράψει» μ’ έναν δικό του τρόπο. Μετά, μαζί τους θα ταξιδέψει. Σ’ όλους τους καιρούς κι όλους τους τόπους.
Πριν από τον πηλό και τις γραφίδες, πριν από τα σημεία και τους γραφείς, ένα κορίτσι που ακούει ιστορίες θα επινοήσει τη δική του «γραφή», την πιο παλιά, την πρώτη. Μια ιστορία για την πρώτη γυναίκα και τον πρώτο καιρό. Για τη μετάβαση από τον κόσμο της προφορικότητας στον κόσμο των πρώτων ιχνών. Μια ιστορία για τις ιστορίες. Αυτές που «γέννησε» η Μαραλά και παρέδωσε στο κορίτσι. Γραμμένη με τα πιο παλιά υλικά. Τις λέξεις και τα συναισθήματα. Γραμμένη μαγικά. Σαν παραμύθι.
Συγγραφέας: Χριστίνα Φραγκεσκάκη
Εικονογράφος: Κατερίνα Χαδουλού

*ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΕΣΥ! 
«Πότε θα έρθει αυτή η άλλη μέρα;» αναρωτιέται ο Πέτρος. Δυο ζωάκια, δυο καστοράκια, δυο αδελφάκια παραβγαίνουν κάθε στιγμή της μέρας σε όλα. Ο ένας κερδίζει, ο άλλος χάνει. Πώς να καταλάβει ο Πέτρος ότι μπορεί να νικήσει κι ας μην είναι αυτός που φωνάζει «Σε πέρασα!»; Πώς να εξηγήσεις στον Πέτρο ότι θα νικήσει μόνο όταν είναι ο εαυτός του και κάνει αυτό που στ’ αλήθεια θέλει; Πώς να εξηγήσεις στα παιδιά που από πολύ μικρά ανακαλύπτουν πόσο άδικος είναι ο κόσμος ότι το πιο σημαντικό είναι να δίνουν καθημερινά μάχες, αλλά τον πήχη για τη νίκη να τον βάζουν εκείνα;
Συγγραφέας: Μαρία Παπαγιάννη
Εικονογράφηση: Εύα Θάρλετ

*ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ Σ’ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΚΡΙΝΟ 
Το Τρεις φορές κι έναν καιρό, ένα βραβευμένο σπονδυλωτό σύγχρονο μεγάλο παραμύθι, που είχε αποσπάσει προ ετών ενθουσιώδεις κριτικές, επανακυκλοφορεί σε ανανεωμένη έκδοση, ακριβώς γιατί παραμένει απίστευτα σύγχρονο. Θίγει με ειλικρίνεια και διορατικότητα θέματα της εποχής μας που προκάλεσαν τεράστια προβλήματα και κατατυραννούν τις σύγχρονες κοινωνίες, προκαλώντας απορίες στα σημερινά παιδιά. Δε στέκεται ωστόσο στις δυσκολίες και στις αντιξοότητες, αλλά –όπως έχει σωστά ειπωθεί από τους κριτικούς– «προχωρεί σε δημιουργική υπέρβαση των κρίσεων, σε θαρραλέα αντιμετώπιση των προβλημάτων, οπλίζοντας τα παιδιά με αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη στη ζωή, στοιχεία απαραίτητα για την ψυχική και την πνευματική τους υγεία». Δικαιώνει έτσι τον χαρακτηρισμό που του έχει αποδοθεί ως «ένα γοητευτικό παραμύθι, μια φανταστική ιστορία που μας θυμίζει τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη ή ακόμα τον Μικρό Πρίγκιπα του Saint-Exupery.
Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Εικονογράφηση: Άννα Μενδρινού και Πέτρος Ζαμπέλης 

*Εκδόσεις Μίνωας

*
Η ΦΙΦΗ ΚΑΙ Η ΦΩΦΩ, ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΕΣ ΦΑΛΑΙΝΕΣ, του Ευγένιου Τριβιζά
Δύο λαίμαργες και καυχησιάρες φάλαινες, η Φιφή και η Φωφώ, αποφασίζουν να αναμετρηθούν, να φάνε δηλαδή μία μέρα όσο περισσότερο μπορούν, και το ηλιοβασίλεμα να συναντηθούν για να κάνουν απολογισμό χαψίματος. Έτσι, λοιπόν, οι δύο άσπονδες φιλενάδες επιδίδονται σε μία άνευ προηγουμένου ακατάσχετη θαλασσινή πανδαισία, καταπίνουν βάρκες με ψαράδες, τρώνε καΐκια με χαρωπά ναυτάκια και καταβροχθίζουν πειρατικές σκούνες με αιχμάλωτες πριγκιποπούλες. Ώσπου οι δύο φαντασμένες φάλαινες να λύσουν τις διαφορές τους, οι αναγνώστες μαθαίνουν πολλαπλασιασμό και διαίρεση και τελειώνοντας το βιβλίο είναι πλέον σε θέση να υπολογίσουν με θαυμαστή ακρίβεια πόσα πόδια έχουν οχτώ χταπόδια και με ποιον τρόπο τρεις φάλαινες μπορούν να μοιράσουν μεταξύ τους έξι ιππόκαμπους με παπιγιόν και δώδεκα ναυαγισμένους αρλεκίνους.


*
Ο ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΟΥ, της Κατερίνας Αναγνώστου

Ένας τοσοσδά σκαντζόχοιρος σώζει τους φίλους του από ένα τρομακτικό φίδι. Πώς; Μα, δείχνοντάς του τα απειλητικά καρφιά του! Έτσι, γίνεται ο ήρωας του δάσους. Όλοι τώρα θέλουν να τους δείξει πώς να φαίνονται άγριοι. Γι’ αυτό, ανοίγει μια σχολή όπου κάνει καρφομαθήματα. Ένα βράδυ, όμως, που ο άνεμος φυσούσε δυνατά, συμβαίνει κάτι τρομερό στον σκαντζόχοιρο. Τότε, τρέχει γρήγορα στους μεγάλους και σοφούς σκαντζόχοιρους. Σίγουρα αυτοί θα ξέρουν πώς μπορεί να λύσει το μεγάλο του πρόβλημα…



*ΜΑΓΚΑΣ, της Πηνελόπης Δέλτα
Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στο σπίτι μιας ελληνικής οικογένειας, ζει ο Μάγκας, ένα σκυλάκι ράτσας φοξ τεριέ. Φροντίδα, ασφάλεια και πολλή αγάπη περιβάλλουν τη ζωή του Μάγκα, που μέχρι τότε δεν έχει αντιμετωπίσει κινδύνους και προβλήματα. Όταν, όμως, στην προσπάθειά του να αποφύγει μια τιμωρία, θα το σκάσει από το σπίτι, θα εμπλακεί σε περιπέτειες και θα βρεθεί αντιμέτωπος με δυσκολίες που ποτέ, μέχρι τότε, δεν φανταζόταν. Περιπλανιέται στις φτωχογειτονιές και τους δρόμους της πόλης, όπου θα γνωρίσει τον Αφράτο, ένα αδέσποτο και σκληραγωγημένο σκύλο που θα τον βοηθήσει να γνωρίσει μια διαφορετική πλευρά της καθημερινής ζωής. Με το πέρασμα του χρόνου και μέσα από αυτή την περιπέτεια ο Μάγκας θα ωριμάσει. Θα σταματήσει να κυνηγάει γάτες και να κάνει ζημιές. Θα επιστρέψει στο σπίτι αποφασισμένος να πάρει μέρος σε μια σημαντική αποστολή μαζί με το αφεντικό του.

-Οι εκδόσεις Μίνωας, με αφορμή και αφετηρία την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ξεκινά μεγάλη δράση με τίτλο «Στηρίζω τον ελληνικό πολιτισμό – Διαβάζω Έλληνες συγγραφείς», από τις 2 Απριλίου και για έναν μήνα. Μείνετε ενήμεροι για τις εκδηλώσεις του προγράμματος εδώ

*Σημείωση: Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email για τις λεπτομέρειες – θα παραλαμβάνουν τα βιβλία από το βιβλιοπωλείο του εκάστοτε εκδοτικού οίκου, ενώ αν βρίσκονται εκτός Αθηνών, θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι τα έξοδα αποστολής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v