Blackberry 9700 White: Ένα Blackberry για όλους

Blackberry 9700 White: Ένα Blackberry για όλους
Από εφευρέσεως των συγκεκριμένων συσκευών, τα Blackberry με άφηναν με μικτές εντυπώσεις. Αν γενικά η ιδέα απόκτησης ενός Blackberry σας φαίνεται ελκυστική αλλά μέχρι τώρα σας απωθούσε η εξαιρετικά “σοβαρή” εμφάνιση του, αναθαρρήστε: η RIM αποφάσισε να εκδώσει ένα “σπορ” μοντέλο. Όχι, δεν είναι “ανοιχτό”, κόκκινο της φωτιάς και γρήγορο ούτε σπινιάρει, έχει όμως αναθεωρημένο και διορθωμένο λογισμικό έναντι της αρχικής έκδοσης της συσκευής στη μαύρη “σοβαρή” εκδοχή της, και είναι ένα σεβαστό smartphone με τις ιδιατερες δυνατότητες, και -δυστυχώς- τα “κολλήματα” του Blackberry...

Αν μερικά πράγματα αλλάζουν, κάποια άλλα μένουν σταθερά: τα Blackberry ποτέ δεν ήταν υπέρ της εξελιγμένης οθόνης: η ανακοίνωση της εταιρείας για “μια φωτεινή οθόνη 2,44" με 65.000 χρώματα που προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία απεικόνισης” είναι μάλλον εξαιρετικά ευφάνταστη, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι για τις προδιαγραφές της η οθόνη αποδίδει εξαιρετικά. Εντούτοις η περιορισμένη διάσταση της θα δυσκολέψει τους “παλιούς” και έμπειρους χρήστες smartphones, όσο θα τους διευκολύνει το γνωστό και εξαιρετικής -όπως πάντα- ποιότητας QWERTY πληκτρολόγιο της συσκευής.

Εξάλλου, η πλοήγηση μέσω trackpad είναι μπελάς να τη συνηθίσει κανείς, μόλις όμως το κάνει, η συσκευή θα γίνει κυριολεκτικά προέκταση του χεριού σας σε επίπεδο ευκολίας χρήσης. Ακριβώς όπως και σε έναν φορητό υπολογιστή, το trackpad σας επιτρέπει να μετακινείστε στα μενού, τα εικονίδια και τις πληροφορίες, μόνο με ένα πέρασμα του δαχτύλου. Πατήστε το για να επιλέξετε ένα αντικείμενο και για να μετακινηθείτε όπου θέλετε στις λειτουργίες του κινητού.

Το μοντέλο σε επίπεδο “δικτύωσης” διαθέτει HSDPA, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα άνετης πλοήγησης στο internet με καλές ταχύτητες, ενώ η δυνατότητα του συγκεκριμένου μοντέλου να διαχειριστεί εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Flickr PhotoUploader για BlackBerry smartphones, θα πλατύνει τους ορίζοντες σας εφόσον έχετε συνηθίσει σε παλιότερα μοντέλα της συγκεκριμένης συσκευής που ήταν strictly business. Και πάλι εδώ έχουμε μικτές εντυπώσεις, αφού η συσκευή απέχει πολύ από το να πιάσει τις δυνατότητες ευελιξίας άλλων μοντέλων smartphones.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας η συσκευή διαθέτει WiFi και Bluetooth 2,1, ενώ πλέον έχει και τη δυνατότητα να διαχειρίζεται πολλά format Video (XviD, H.263, H.264, WMV3, MPEG4, Sorenson Spark & On2 VP6 -Flash support) και ήχου (.3gp, MP3, WMA9 .wma/.asf, WMA9 Pro / WMA 10, MIDI, AMR-NB, Professional AAC/AAC+/eAAC+). Παράλληλα, ενσωματώνει το “BlackBerry Media Sync” ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μέσων του θρυλικού μοντέλου BlackBerry Storm. Μπορείτε να ακούτε μουσική ή να βλέπετε βίντεο και να το χρησιμοποιείτε για να συγχρονίζετε το BlackBerry Storm smartphone σας με τα αρχεία μουσικής iTunes που βρίσκονται στον υπολογιστή σας.

Επιπρόσθετα, στο πίσω μέρος της συσκευής βρίσκεται μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 3,2 Mpixels με αυτόματο φλας, αυτόματη εστίαση και ψηφιακό ζουμ 2x, και δυνατότητα λειτουργίας ως βιντεοκάμερα, ενώ πριν αρχίσετε να “κράζετε” τη συσκευή για τα 256 ΜΒ εσωτερικής μνήμης, θα προλάβω να σας πω ότι είναι επεκτάσιμη στα 16 GB με κάρτες microSD.

Οι διαστάσεις της παραμένουν σεμνές για Blackberry (11 Χ 6 Χ 1,4) στα 122 γραμ., και η υπόσχεση της εταιρείας για 408 ώρες αναμονής και 6 ώρες ομιλίας είναι ρεαλιστικότερη από τις ανάλογες υποσχέσεις άλλων κατασκευαστών για τις συσκευές τους.

Το νέο BlackBerry 9700 "Bold" διατίθεται στην Ελλάδα από την Cosmote στα καταστήματα “Πλαίσιο”. Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής του με φόρο βρίσκεται στα 515 ευρώ και συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v