SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Amazon Kindle: Ο πρώτος διδάξας

Η έκφραση “πρώτο και καλύτερο” ίσως ισχύει σε κάποιες πλευρές της ζωής, αλλά δεν πραγματώνεται πάντοτε στην τεχνολογία. Απόγονος του πρώτου ιστορικού πια Kindle, η συγκεκριμένη συσκευή, συνεχίζει να διαπρέπει στον χώρο των πωλήσεων εξαιτίας αφενός της φήμης της αφετέρου της συνήθειας των πρώτων χρηστών της, που έχουν πλέον ταυτίσει την έννοια του Ηλεκτρονικού Βιβλίου με το Kindle. Είναι βέβαιο ότι η συσκευή είναι “τίμια” με την έννοια ότι κάνει αυτά που λέει και ότι είναι μία καλή επιλογή, αν και υπάρχουν πολύ καλύτερα μοντέλα πλέον.

Πολύ λεπτότερο σχέδιο από τα προηγούμενα μοντέλα, με πολύ καλύτερη ανταπόκριση στο “γύρισμα” των σελίδων, βελτιωμένο contrast και βεβαίως υποστήριξη μεγάλης γκάμας ηλεκτρονικών φορμά που φτιάχτηκαν ειδικά γι' αυτό ενόσω η υπόλοιπη αγορά είχε αφήσει μόνη της την Amazon και το ηλεκτρονικό “παιδί” της για να διαπιστώσει αν υπάρχει μέλλον, καθώς και η δυνατότητα πλέον να διαβάζει κάθε είδους και έκδοσης PDF, συνδυασμένο με υποστήριξη ασύρματου δικτύου και δυνατότητα σύνδεσης με κινητό δίκτυο για την εν συνεχεία σύνδεση του στο internet, το Kindle παραμένει ιδανική επιλογή για νέους χρήστες που ξέρουν τι θέλουν. Σε επίπεδο χειρισμού της συσκευής, το built-in πληκτρολόγιο της θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις σημειώσεις σας.

Ωστόσο, η εσωτερική μνήμη της συσκευής είναι μικρή: ονομαστικά βρίσκεται στα 4 GB αλλά εξαιτίας της αναβάθμισης μιας πολύ παλιότερης -ουσιαστικά- πλατφόρμας λογισμικού για να εξυπηρετήσει νέες ανάγκες, ο πραγματικά διαθέσιμος χώρος για αποθήκευση είναι περίπου 3,3 GB. Παράλληλα, το πράγμα γίνεται χειρότερο αν αναλογιστεί κανείς πως η συσκευή δεν δίνει τη δυνατότητα επέκτασης μνήμης με κάποιο εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (κάρτα μνήμης), ενώ δεν υποστηρίζει και τη μορφή αρχείου ePUB που προτιμούν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί εκδοτικοί οίκοι -“βλέπει” μονάχα AZW, HTML, PRC (Mobipocket), PDF, DOC και TXT. Επίσης σημαντικό μειονέκτημα θεωρώ τη μη αποσπώμενη μπαταρία, η οποία ειναι ενσωματωμένη στο μηχάνημα.

Ως προς τις πρόσθετες -στην κύρια λειτουργία της συσκευής- δυνατότητες αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Kindle προβάλλει φωτογραφίες και παίζει μουσική, αν και εκεί έχει ακόμα κάποιους περιορισμούς (αρχεία ήχουν MP3 & AAC μόνο). Οι διαστάσεις της οθόνης είναι 6” και ζυγίζει κάτι λιγότερο απο 180 γραμ. Η σύνδεση με τον υπολογιστή σας θα γίνει μονάχα ενσύρματα με τη χρήση καλωδίου USB που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, ενώ η συσκευή συνοδεύεται από ένα χρόνο εγγύηση.

Το Kindle δεν μπορείτε να το προμηθευτείτε σε κατάστημα, αλλά μονάχα ηλεκτρονικά, μέσω του δημοφιλούς site Amazon, προϊόν του οποίου είναι. Η τελική τιμή του μέχρι σήμερα είναι στα 139 δολάρια, αλλά εφόσον το παραγγείλετε από ευρωπαϊκή χώρα θα επιβαρυνθείτε με κάποια έξοδα μεταφοράς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην σελίδα του προϊόντος που θα βρείτε στους συνδέσμους του άρθρου

άρθρα αφιερώματος

"Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται."

B.F. Skinner, 1904-1990, Αμερικανός ψυχολόγος

 • 1726 - Ιδρύεται το Ανώτατο Μυστικό Συμβούλιο στη Ρωσία.
  1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Ώστιν η κυβέρνηση της νεοσυσταθείσας πολιτείας του Τέξας. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τέξας παραχωρεί επίσημα την εξουσία της στην κυβέρνηση της πολιτείας του Τέξας μετά την προσάρτηση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  1878 - Ο Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον φωνογράφο.
  1884 - Περισσότεροι από 60 ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις Νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.
  1915 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: αρχίζει η πρώτη ναυτική επίθεση στα Δαρδανέλλια όταν μία ισχυρή αγγλο-γαλλική δύναμη βομβαρδίζει το οθωμανικό πυροβολικό κατά μήκος της ακτής της Καλλίπολης.
  1936 - Υπογράφεται το Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα μεταξύ των κόμματος των φιλελεύθερων και των κομμουνιστών του Παλαϊκού Μετώπο.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: σχεδόν 250 ιαπωνικά πολεμικά αεροπλάνα επιτίθενται στο Ντάργουιν, στη βόρεια Αυστραλία.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Φραγκλίνος Ρούζβελτ υπογράφει το εκτελεστικό διάταγμα 9066, επιτρέποντας στους Αμερικανούς στρατιωτικούς να μεταφέρουν Ιάπωνες Αμερικανούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  1945 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη της Ίβο Τζίμα. Περίπου 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στην Ίβο Τζίμα.
  1959 – Το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί στην Κύπρο ανεξαρτησία, η οποία θα ανακηρυχθεί επισήμως στις 16 Αυγούστου του 1960.
  1976 - Ο Τζέραλντ Φορντ ανακαλεί το εκτελεστικό διάταγμα 9066 που οδήγησε στη μετεγκατάσταση των Ιαπώνων Αμερικών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

© 2002-2020 MEDIA2DAY