"Κινητός" ήχος

Αν μια από τις βασικές επιταγές της επικοινωνίας μετά την αποκατάσταση της είναι η άνεση, το handsfree είναι η καλύτερη απάντηση. Μονό ή διπλό & στερεοφωνικό, το ακουστικό έχει κάποια επιμέρους χαρακτηριστικά που καλό είναι να μην αγνοηθούν. Όταν επιλέγουμε ενσύρματο handsfree, ιδίως εφόσον είμαστε άνθρωποι που μιλάμε πολύ στο τηλέφωνο, είναι καλό να επιλέγουμε ένα σχήμα/μέγεθος ακουστικού που να θεωρούμε ότι μας βολεύει, και όχι ένα ακουστικό που να μας αρέσει απλώς οπτικά, με βάση π.χ. το design του.

Όσοι χρησιμοποιείτε συχνά τα handsfree, αλλά ενοχλείστε από τα καλώδια, τα ασύρματα handsfree είναι η λύση. Πρέπει να θυμάστε, πως, όσο μικροσκοπικά και αν σας φαίνονται τα συγκεκριμένα ακουστικά, δεν κινδυνεύουν να πέσουν από το αφτί με το πρώτο γρήγορο βήμα. Οι περισσότεροι φοβούνται να κινηθούν ελεύθερα για αυτόν τον λόγο, αλλά η αλήθεια είναι πως τα ασύρματα handsfree είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μένουν στην θέση τους.

Ένα άλλο αξεσουάρ ήχου που μπορείτε να αγοράσετε για το κινητό σας είναι μεγάφωνα. Παρά τις διαφημίσεις των κατασκευαστών δεν μπορείτε να κάνετε πάρτι με αυτά, αλλά τόσο η ένταση όσο και η ποιότητα του ήχου που αποδίδουν είναι ικανοποιητική, αν μάλιστα κανείς τη συναρτήσει με το λιλιπούτειο μέγεθος που συνήθως έχουν. Βεβαίως υπάρχουν πλέον στην αγορά -και ιδιαίτερα στη κατηγορία των smartphones- συσκευές που μπορούν να συνδεθούν κατευθείαν με ένα στερεοφωνικό ή μία τηλεόραση και να αναπαράγουν όλη τη μουσική που έχετε αποθηκεύσει στο κινητό σας, ή μια συγκεκριμένη playlist, μία λύση μάλλον πιο ηχηρή και στιβαρή από τα φορητά μεγαφωνάκια σας, τα οποία όμως έχουν το βασικό πλεονέκτημα της φορητότητας.

Όπως σε όλες τις συσκευές έτσι και στα αξεσουάρ θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι συνοδεύονται από εγγύηση. Περαιτέρω, αναφορικά με “ιδιαίτερα” αξεσουάρ -όπως τα μικρά ηχεία για τα κινητά, τα οποία δεν κυκλοφορούν σε μεγάλο αριθμό τεμαχίων στην ελληνική αγορά- δεν θα πρέπει να υποκύπτουμε στον πειρασμό να αγοράζουμε "από τη βιτρίνα", δηλαδή ένα προϊόν που έχει ανοιχτεί και χρησιμοποιηθεί, καθώς η απόδοση τους αποκλίνει σημαντικά ανάλογα με τον χρόνο χρήσης τους.

Προτεινόμενες συσκευές

Plantronics M100
Από ανεξάρτητο κατασκευαστή, την Plantronics, μία κορυφαία εταιρεία στον χώρο της κατασκευής ακουστικών παγκοσμίως, προέρχεται αυτή η πρόταση που ίσως είναι η πλέον αξιόπιστη σε αναλογία ποιότητας / τιμής αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Αν πιστεύετε ότι το Plantronics M100 είναι ένα ακόμα bluetooth handsfree ακουστικό ξανασκεφτείτε το: με τη δυνατότητα σύνδεσης σε 2 συσκευές ταυτόχρονα (Μultipoint) σας επιτρέπει να διαχωρίσετε την προσωπική σας ζωή από την επαγγελματική χωρίς να έχετε πολλά ακουστικά Bluetooth μαζί σας, ή και να ακούτε μουσική από μία συσκευή η οποία θα διακόπτεται όταν θα έχετε εισερχόμενη κλήση από το κινητό σας τηλέφωνο! Επιπλέον η συσκευή διαθέτει δύο μικρόφωνα τεχνολογίας DSP (Digital Signal Processing) και μείωση θορύβου από τον αέρα για καθαρές συνομιλίες, αυτόματη προσαρμογή έντασης του ακουστικού ήχου για να ακούσετε κάθε λέξη ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον, echo cancellation για βελτιωμένη απόδοση ήχου, και μαλακά gel ear tips σε 3 διαφορετικές διαστάσεις και με εργονομικό γάντζο για άνεση και ευκολία.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στη τελική ενδεικτική τιμή των 60 ευρώ, και συνοδεύεται από έξι μήνες εγγύηση αντικατάστασης σε περίπτωση που θα χαλάσει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v